Recenze odborníků

Nokia 515 Dual Sim

Design, který ohromí


Obrázek 1
Obrázek 2
Nokia říká, že s modelem 515 vyslyšela volání všech, kdo nehodlají podlehnout módě dotykových telefonů, chtějí zůstat věrní klasické konstrukci s alfanumerickou klávesnicí. Takové telefony se samozřejmě stále vyrábí, ale jejich výrobci v drtivé většině případů myslí především na nízkou cenu, zato výbava a design jdou stranou. Nokia 515 je jiná. Ctí klasické hodnoty, přidává výbavu a bude reprezentovat svého majitele.



Telefon opravdu působí prémiově. Boky a zadní stranu tvoří jednolitá „vanička“, na které na první pohled poznáte, že je hliníková. Čelní strana vypadá na tvrzený plast, ale ve skutečnosti je to laserem řezané tvrzené sklo Gorilla Glass (tedy paradoxně celou čelní stranu kryje stejný materiál, jako dotykové telefony). Řešení je to nejen velice efektní a mělo by být i trvanlivé.



Dojmy jsou tedy skvělé, zároveň je však jasné, že časy špičkových telefonů ovládaných výhradně tlačítky už se nikdy nevrátí. Tahle Nokie sice podporuje rychlá data HSPA, ale nemá Wi-Fi. Její fotoaparát sice umí skládat panoramata, akční fotku s rozfázovaným pohybem sportovce a jiné modernosti, ale chybí mu tak zásadní věc jako je autofokus. Také s platformou Series 40 mnoho parády nenaděláte, na druhou stranu, jestli chcete instalovat aplikace, budete na tom lépe s některým z dotykových OS.



A ještě jedna dobrá zpráva závěrem: prodávat se bude single- a dualSIM verze, obě za stejnou částku, takže výběr je na vás.