Recenze odborníků

Aligator A370

Robustní telefon nejen pro seniory


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Aligator A370 je takový robustnější, jednodušší A360 s větším SOS tlačítkem na zadní straně a s nabíjecím stojánkem v základním balení. Cena je velmi podobná, stále nízká.



Aligator A370 je se svými 11,6 na 3,4 centimetry vyšší a užší než srovnávaná A360, přesto svým designem působí robustně a celkově není podobný žádnému mobilu řady A. Černá barva doplněná o oranžový postranní pruh a proužky na zadním krytu je opravdu unikátní.



SOS tlačítko se opět vrátilo na zadní stranu, je dostatečně velké a dá se dokonce vypnout kvůli zamezení nechtěnému použití. Po jeho případné aktivaci se odešle až 5 zpráv na předem definovaná telefonní čísla se stavem mobilu a jeho lokaci. Pokud tedy bude mít senior telefon u sebe, budete vždy vědět, kde se právě nachází.



Displej je barevný s rozlišením 160 na 128 bodů. Je tedy atraktivnější než klasický monochromatický displej. Přehledné menu je na něm dobře vidět.



Funkcí ale není mnoho, najdeme zde spíše základní služby jako je budík, kalkulačka nebo FM rádio. Telefon také podporuje SIM toolkit a navrchu najdeme svítilnou, jako u ostatních Aligatorů.



Příjemným bonusem je nabíjecí stojánek, který najdeme hned v základním balení. Samozřejmě máme možnost nabíjet mobil i přes klasickou nabíječku. Výdrž telefonu by měla dosáhnout až 168 hodin.