Recenze odborníků

Aligátor A340


Aligator obměňuje svoji řadu A novým modelem A340, který nahrazuje velmi úspěšný a kladně přijatý A330. Některé funkce jsou nové, nízká cena zůstává stejná.



Aligator A340 je klasickým mobilem pro seniory. Oblý design s dostatečně velkými klávesy a oranžovým monochromatickým displejem je tradičním znakem mobilů Aligator. 11 centimetrů vysoký a 4,7 centimetrů široký mobil dobře padne do ruky a díky 79 gramové hmotnosti ho ani neucítíte.



SOS tlačítko samozřejmě nemůže chybět. Nachází se na zadní straně a po jeho stisknutí se odešle poloha a stav telefonu až na 5 předvolených čísel. Sledování polohy také funguje i v běžném stavu telefonu.



Svítilna už také bývá stálou součástí Aligatorů, pro noční trasu na toaletu nebo odemykání dveří za tmy je více než dostačující.



A340 se nejvíce liší v té softwarové rovině. Využívá totiž novou platformu Infineon, díky kterému máme možnost využití mobilního bankovnictví nebo SIM toolkitu. Mezi další funkce patří budík, kalkulačka, vzdálené ovládání, hlasité hands-free, hlasový doprovod kláves a připomínky.



Infineon má také dopad na lepší výdrž baterie, to se vždy hodí. Výdrž na jedno nabití by měla být až 240 hodin. Nabíjení pak funguje přes microUSB konektor na spodní straně mobilu. Aligator nabízí k dokoupení i nabíjecí stojánek pro snadnější nabítí.