Recenze odborníků

Aligátor A850


Aligator A850 – Bohatý krasavec



A850 je nejvyšší třída mobilů pro seniory od známého výrobce Aligator. Téměř dokonalý mobil s jednou chybkou.



A850 je opravdu krásný telefon, nejspíše nejhezčí mobil z této kategorie. Jeho 11,5 na 5,3 centimetrů a moderní vzhled v černé barvě s kovovými prvky dodává patřičnou míru elegance. Jedinou vadou na kráse může být větší váha 120 gramů.



Od nejvyšší třídy Aligatoru se očekává hodně, proto není divu, že je osazen 2’’ (5 řádkový) barevným displejem s 262 tisíci barev a rozlišením 220 na 176 bodů. Čitelnost je na prvním místě, a tak se vám rozhodně nemůže stát, že byste s ním měli problém ani pod přímým sluncem.



Přehledná a velká tlačítka jsou už známkou Aligatoru. A850 se ničím neliší, psaní SMS zpráv nebo vytáčení hovoru je naprosto jednoduché a pohodlné. Navíc se tento model liší od svých bratrů modrým tlačítkem v levém horním rohu, které slouží k nastavení Bluetooth. Po stranách jsou klasické ovládání hlasitosti a posouvátka na aktivaci svítilny a zamknutí kláves.



Menu je opět jednoduché, rychlé a senioři nebudou mít problém se v něm zorientovat. Nicméně, i pro tento případ je v balení velmi dobře zpracovaný manuál, který vás provede celým telefonem. Paměť telefonu (rozšiřitelná pomocí microSDA850 karet) zvládne až 200 SMS zpráv a až 500 kontaktů. Aplikacemi je A850 opravdu nabitý – řadí se zde budík, kalkulačka, připomínky narozenin a FM rádio, hudební přehrávač (přes reproduktor nebo sluchátka, která se zapojují do 2,5mm jacku), možnost připojení k PC přes microUSB konektor, bezdrátové připojení Bluetooth a 2 megapixelový fotoaparát. Jediná chybka, kterou jsme našli je v telefonování, volaný mimo vás slyší i různé „vrčení“ a nepříjemné zvuky. Nicméně, podle výrobce se jedná pouze o vadu jedné série a proto vadný kus rozhodně vyreklamujte, pokud jste měli tu smůlu.



Na SOS tlačítko se samozřejmě nezapomnělo. Má své místo na zadní straně telefonu pod čočkou fotoaparátu. Po jeho aktivaci dlouhým stiskem, se odešlou nouzové SMS zprávy až na 5 nadefinovaných čísel s následným vytáčením, dokud se s jedním z nich nespojí.



Aligator se chlubí Li-onovou 1200mAh baterií s výdrží až 15 dní, a tak by vás tento model neměl překvapit častým nabíjením. K tomu, abyste jednou za čas A850 nabili vám Aligator do balení přidal mimo klasického adaptéru také velmi praktickou stolní nabíječku.



Aligator A850 je opravdu špičkou všech mobilů pro seniory a i přes vyšší cenu je zaručenou dobrou investicí a skvělým dárkem pro moderního aktivního seniora.