Recenze odborníků

LG G PRO Lite Dual (D686)

Přirozené barvy na velkém displeji


Model G Pro Lite Dual se na našem trhu začal prodávat velmi potichu, bez jakékoli mediální masáže okolo.



G Pro Lite Dual je na první pohled větší než naše oblíbená „gé-dvojka“ a když vezmete novinku do ruky, zjistíte, že je také o něco těžší. Není to ale nic, co by zásadně překáželo v kapse a bránilo používání. Zdali je telefon praktický pro každodenní používání a pohodlný pro nošení, zjistíme po pár dnech.



Čelní straně dominuje 5,5″ velký displej s rozlišením 540 x 960 pixelů. Na takto rozměrný panel je to nízká hodnota a jemnost displeje je 200 ppi. Na papíře je to málo. Na první pohled to ale na telefonu není poznat. Opět uvidíme za pár dní, do jaké míry nám bude výrazně nižší rozlišení, oproti full HD, na které jsme zvyklí, vadit.



Pod displejem jsou klasická tři senzorová tlačítka (single SIM verze má hardwarové tlačítko uprostřed). Šipka zpět je úplně vlevo. A tím, že jsou pod displejem bohužel odpadá možnost nastavit si je dle libosti, jak to známe z LG G2. Přibylo nám tlačítko pro ovládání SIM karet. Sami jsme zvědaví, do jaké míry bude potřeba nebo jde-li jen o zbytečnost.



Čelní stranu obepíná tenká stříbrná linka a boky telefonu pak kovový rámeček. Záda přístroje tvoří odnímatelný kryt z lesklého plastu, na kterém je už po prvních hodinách s G Pro Lite Dual vidět, že otisků prstů se v jeho případě nezbavíte. Pod krytem se nachází Li-Ion baterie s kapacitou 3 140 mAh, na jejíž výdrž jsme opravdu zvědaví a dále sloty pro dvě SIM a micro SD kartu.



Záda telefonu nesou čočku 8 Mpix fotoaparátu, přisvětlovací diodu a logo výrobce. Takto velká plocha by si zasloužila nějaký designový prvek, který by ji opticky rozbil.



Zajímat vás jistě bude praví horní roh, kde je schován stylus. Ten není tak „chytrý“ jako u konkurence a nejspíš bude plnit jen funkci „hloupého“ ťukátka. Uvidíme v praxi, jestli bude použitelný nebo ne a jestli si LG připravilo nějaký optimalizovaný software. Na horní hraně dále najdeme 3,5 mm jack zdířku, druhý mikrofon a infraport, takže se opět můžeme těšit na funkciQuick Remote pro ovládání domácí elektroniky. Pravý bok telefonu nese zapínací dvojtlačítko, které zatím bude potřeba, protože funkci KnockON by měl tento model dostat až s další aktualizací. Na levém boku je dvojtlačítko pro ovládání hlasitosti a programovatelné tlačítko, kterému můžete přiřadit spuštění jakékoli aplikace. Na spodní hraně G Pro Lite Dual najdeme stereoreproduktory, mikrofon a microUSB zdířku.

Toť vše z obhlídky telefonu. Na první dojem jde o velmi dobře zpracovaný a bytelný přístroj, který se drží designového směru LG a na první pohled ho jasně zařadíte do té správné stáje. Tělo telefonu patří k větším, ale to je daň za velký displej. Přeci jen už se pohybujeme na hranici velkých telefonů a phabletů. Naše první dojmy jsou veskrze pozitivní, ačkoli máme z dalšího testování lehké obavy, alespoň dle papírových parametrů. Hardware nepatří k tomu nejlepšímu, displej má nízké rozlišení a optimalizace systému by nás také mohla nepříjemně překvapit. Na druhou stranu se těšíme na fotoaparát, LG funkce s přidanou hodnotou a hlavně výdrž, protože kapacita baterie slibuje opravdu hodně.