Recenze odborníků

Samsung Galaxy Core 2


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
S cenou pod 5 000 Kč si můžete pořídit novinku Samsung Galaxy Core 2, a to v bílé nebo černé barvě. Výrobce jej má také v Duos variantě s podporou dual SIM, jde o označení SM-G355H, zatím jej u nás neprodává.

Menší telefon s větší tloušťkou skoro 10 mm váží citelných 138 g a to je komplet z plastu. Krycí plast nad displejem se dá snadno promáčknout, až uvidíte „duhu“, pod displejem nepřehlédnete senzorové klávesy a hardwarovou prostřední. Tlačítka nejsou podsvětlená, displej má tradiční TFT technologii, tedy žádný AMOLED nebo IPS. Viditelnost na slunci není moc dobrá, jas si regulujete sami, čidlo chybí. Pozorovací úhly raději nezkoušet a dívat se na displej zpříma.

Stříbrná linka na obvodu je efektně doplněna mříkou, záda zase mají asi připomínat kůži, dle povahy jeho povrchu. Zámek mobilu najdou vaše prsty na pravé straně, vlevo pak nechybí ovládání hlasitosti. Klasickou spoušť fotoaparátu nemá cenu hledat.Nahoře upotřebíte nezbytný 3,5mm konektor, dole pak microUSB. Zadní kryt je pevně nacvaknutý na těle mobilu, poskytuje útočiště pro 5Mpx fotoaparát, LED blesk a hlasitý reproduktor. Po sejmutí spatříte 2 000mAh baterii, která brání přístupu k microSD slotu a microSIM. Duos verze má navíc ještě jeden SIM slot v levé části nad baterií. Výrobce vsadil na 4jádrový procesor 1,2 GHz a 768 MB RAM. To vše hýbe Androidem 4.4.2 s nadstavbou TouchWiz. Odezva mobilu zejména při přechodech, animacích a spouštění aplikací není příkladná, prostředí je trochu zpomalené a mírně se trhá. Vnitřní prostor 4 GB se po startu nového telefonu změní na 1,65 GB pro uživatele, počítejte s dokoupením microSD karty.

TouchWiz s hravou grafikou plnou kulatých tvarů ikon a barviček jsme již viděli třeba u Galaxy S5, tady je sdamozřejmě ještě trochu jednodušší a dostatečně přehledné. S mobilem funguje vše podstatné, od volání, po komunikaci na Hangouts, Facebook Messengeru apod. Zásoba aplikací v telefonu není zbytečně velká, kromě Google aplikací pro navigaci a další činnosti možná oceníte záznamník, kalendář, organizér a zbytek drobností, stejně najdete vše na Google Play.Samsung Galaxy Core 2 fotí 5Mpx snímačem s autofokusem a LED bleskem, nižší kvalita je vidět hned. Video není ani HD rozlišení, na tohle se nehodí. Core 2 je levnější telefon s nejnovějším Androidem 4.4, který mu ovšem dává zabrat. Dle mého názoru bych raději sáhl po modelu s 1 GB RAM a kvalitnějším displejem.