Recenze odborníků

LG G3s


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Praxí poslední doby se stalo představení vlajkové lodi značných rozměrů, kterou pak následuje zmenšený model. Až na světlé výjimky však zmenšování přináší také kompromisy co do výkonu a výbavy. To je i případ telefonu G3 s: bude však stále stačit na to, aby zaujal? Úvod: velikost je relativní



Jak neustále narůstají rozměry telefonů, posouvají se i jednotlivé kategorie. Kdyby se nám podobný pětipalcový telefon dostal do rukou před rokem nebo dvěma, bylo by to něco velkého, ale nyní jsme rádi alespoň za to. Ať už „s“v názvu znamená „small“ nebo cokoli jiného, na věci to nic nemění. I když mám poměrně velké ruce, pětipalcový displej je stále ta hranice, kde přestává být ovládání jednou rukou pohodlné. Základní práce s telefonem ještě ujde, ale pak stačí taková drobnost jako do rohu umístěné tlačítko v nějaké aplikaci a rázem je tu problém.

Takovou velikost bych byl ochotný překousnout v případě, že by tomu odpovídala výbava. Rovnou si ale můžeme říci, že oproti G3 se hodně ubíralo. V některých oblastech, jako je například rozlišení displeje, to má bezesporu smysl, spousta dalších omezení je však spíše jen obchodní rozhodnutí.



Zmenšená verze má slabší procesor, 1 GB RAM namísto tří a vnitřní úložiště limitované 8 gigabajty. Fotoaparátu kleslo rozlišení z 13 na 8 megapixelů, naštěstí však zůstal přítomný tahák v podobě laserového ostření.

Telefony jsou si podobné spíše designem, celkově vzato jde o dva velice odlišné přístroje. Zatímco G3 je typická vlajková loď, která se snaží nabídnout maximum, G3 s je vyšší střední třída, která se snaží najít výhodný mix ceny a nabízených funkcí. Jak se ji to podařilo? Čtěte dál a uvidíte.Obsah balení: zázraky nečekejte



Kompaktní papírová krabička už předem naznačuje, že s telefonem dostanete jen to nejnutnější. Kromě nabíječky, kabelu a manuálů jsou to také sluchátka. Nejde ale o špunty ucpávající zvukovod, jak jsme v poslední době zvyklí, ale o pecky, které jsou v uchu volně položeny. Pokud už jste si na nějaké špunty zvykli, bude vám tento starší způsob připadat velice nepohodlný, což je vedle nepřesvědčivého zvuku další důvod k výměně sluchátek.

Pochvalu ale LG zaslouží za poměrně podrobný návod k telefonu. Ten mnozí odbývají jen jakousi rychlopříručkou, zde je ale vše do detailů vysvětleno a popsáno, což může mít pro začínající uživatele smartphonů velmi podstatný význam.