Recenze odborníků

Aligator A420


Obrázek 1
Obrázek 2
Aligator A420 byl vytvořen jako levnější verze oblíbeného mobilu A600. Za menší cenu tedy dostaneme slušně vybavený mobil pro seniory s velmi výkonnou svítilnou.

Aligator A420 se svými 10 centimetry na 5,3 centimetrů přesně zapadá do norem mobilů Aligator. Design je velmi inspirovaný modelem A600. Váha 85g neurazí ani vás ani vaši ruku.



SOS tlačítko je klasicky na zadním krytu, trochu odsunuté do strany kvůli repráčku. Tlačítko využívá obou služeb Aligatora, SOS SMS a SOS Locator. V případě aktivace tedy mobil pošle SMS až na 5 předem nadefinovaných telefonních čísel s údaji o stavu telefonu spolu s polohou.



Displej je barevný s rozlišením 160 na 128 bodů. Opět opakujeme, že pro seniory s horším zrakem je lepší monochromatický displej, jelikož lidské oko nejlépe reaguje na oranžovou barvu. Pokud však senior nemá takové problémy se zrakem, barevný displej ho jistě potěší.



Menu je klasicky jednoduché a přehledné. Lehce najdeme funkce jako je budík, kalkulačka nebo FM rádio. Mobil podporuje i hudební soubory (a vlastní vyzvánění), SIM toolkit, hlasité hands-free a vzdálené ovládání. A420 je také obohacena o podporu microSD karet až do 32GB kapacity, díky zabudovanému slotu. Telefon se dá připojit k PC, technicky zdatní senioři tak mohou používat mobil i jako flash disk.



Svítilna, kterou můžeme aktivovat postranním posouvátkem, obsahuje dvě LED diody. Pokud ji tedy hodláte často používat, nenajdete u Aligatoru lepšího mobilu.



Baterie telefonu vydrží hezkých 240 hodin na jedno nabití. A420 se nabíjí přes microUSB, v balení najdete jak kabel k PC, tak i cestovní nabíječku.