Recenze odborníků

Microsoft Lumia 535 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
První Microsoft Lumia je oficiální. Nová Lumia 535 nabídne velký displej a dvojici 5 Mpx fotoaparátů. Prodávat se bude za levný peníz.



Microsoft po akvizici mobilní divize Nokie představil svůj první smartphone. Tentokrát se ale zdá, že má nová Microsoft Lumia 535 opravdu správné číselné označení na to, jak je vybavena, narozdíl od Lumie 530, které by spíše slušela nálepka „Lumia 430“.

Lumie, ať je vyrobí kdokoliv, hrají všemi barvami. Ani u této novinky tomu není jinak, prodávat se bude v černé, bílé, šedé, oranžové, zelené a modré. A co znamenají ty pětky? Tak Lumii 535 nazval sám Microsoft podle 5" displeje a dvojice 5 Mpx fotoaparátů. A pokud překousnete úhlopříčku displeje, jistě vás novinka potěší mnohem více, než starší Lumia 530. Co jsme totiž Lumii 530 vytýkali, to Lumia 535 v mnohém napravila.

Protože by se novinka měla začít prodávat na asijském kontinentu, bude dostupná také v provedení dualSIM. A jak ji vlastně Microsoft vybavil? O dvojici 5 Mpx fotoaparátů už jsme mluvili, displej s úhlopříčkou 5" má rozlišení 540 × 960 obrazových bodů a tlačítka jsou umístěna právě na něm. Hnací silou je procesor Snapdragon 200, 1 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti, které samozřejmě rozšíříte microSD kartami. Novinka běží na Windows Phone 8.1 Update 1 s aktualizací Lumia Denim. Dostupnost smartphonu Microsoft Lumia 535 oznámil výrobce na vybraných trzích již v listopadu, ostatní trhy budou později následovat. Cena byla stanovena předběžně na 3 000 korun, bude se však lišit v závislosti na konkrétním trhu a jeho daních a poplatcích a také v cenách od operátorů. Rozdíl v ceně mezi Lumií 535 a Lumií 535 dualSIM by měl být minimální.