Recenze odborníků

Nokia 215 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Nejlevnějším telefonům značky Nokia ještě neodzvonilo, alespoň prozatím ne. Microsoft dnes totiž představil novou Nokii 215 a 215 Dual SIM. Oba nové modely využívají systém Nokia Series 30+, nabízejí 2,4palcový displej, připojení k internetu, fotoaparát, podporu paměťových karet a to vše za cenu v řádech několika stovek korun.



Poté, co Microsoft odkoupil mobilní divize finské Nokie, skončily všechny řady vyjma samozřejmě Lumií a pak také vůbec nejméně vybavených modelů řady S30+. A právě ta bude opravdu ještě nějaký čas žít dále, neboť dnes byly představeny dva nové modely, které řadu oživí. Pokud čekáte nějaké inovace, budete zřejmě zklamáni. Jde o osvědčenou taktiku na levný feature phone, který se prosadí především na rozvojových trzích, případně osloví velmi nenáročné uživatele.

Jednoduchý a oblý design s velkou klávesnicí a 2,4palcovým QVGA displejem, to je záruka popularity již takřka 10 let. Jednoduchý telefon musí oslnit také výdrží, která se díky baterii s kapacitou 1 100 mAh šplhá až na 29 dní, nebo 50 hodin poslechu hudby. O chod se postará 8 MB operační paměti a úložiště neznámé velikosti rozšíříte až o 32 GB pomocí paměťové karty.

Ve výbavě dále figuruje například VGA fotoaparát či FM rádio. Na horní hraně telefonu se vyjma konektorů nachází také LED dioda. Potěší Bluetooth 3.0 nebo funkce SLAM pro snadné sdílení souborů mezi dvěma zařízeními. S Nokií 215 se dostanete také na internet a to prostřednictvím technologie EDGE.