Recenze odborníků

LG L 70 (D320N)


Obrázek 1
Obrázek 2
LG již před několika dny odhalilo třetí generaci L-series, jejímž zástupcem je také model nižší střední třídy LG L70. Telefon nabídne 4,5″ displej s podprůměrným rozlišením, 4-jádrový procesor či 8 Mpx fotoaparát. My jsme jej pro vás vyzkoušeli a tady jsou naše krátké dojmy.



LG L70 je vcelku nenápadný model třetí generace L-series od LG. Rozměry telefonu jsou 127 x 66,8 mm a tloušťka se zastavila těsně pod hranicí 10 mm, tedy abychom byli konkrétní, 9,5 mm. Telefon se velice příjemně drží, má zaoblené okraje i boky a záda jsou vroubkovaná, což přispívá jistějšímu úchopu a také díky tomu působí luxusněji.Domovská klávesa slouží opět jako u modelů předchozí generace jako notifikační dioda a dokáže notifikovat v několika barvách. Telefon bohužel nedisponuje senzorem okolního osvětlení a jas tak budete muset vždy upravovat ručně.

LG se rozhodlo vybavit telefon 4,5″ displejem s podprůměrným WVGA rozlišením (800 x 480 pixelů). Fotoaparát je 8 Mpx nebo 5 Mpx v závislosti na konkrétním trhu, s LED diodou a autofokusem. O výkon se stará 2-jádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 1 GB operační paměti RAM. Vnitřní paměť je 4GB a je dále rozšířitelná pomocí microSD karet. V oblasti konektivity se dočkáme pouze Wi-Fi, GPS modulu a Bluetooth, funkce jako NFC i LTE jsou tomuto modelu zapovězeny.

Telefon běží pod operačním systémem Android v nejnovější verzi 4.4 KitKat, což je rozhodně velký plus pro tento model. Prostředí je stále stejné jako u předchozích modelů výrobce a tradičně bohatá je notifikační lišta. Telefon je rychlý, plynulý a v této cenové kategorii nemáme k plynulosti žádné větší výhrady.



Kapacita baterie činí 2 100 mAh a LG L70 disponuje dvěma sloty na SIM kartu. Jako zajímavost můžeme uvést nový zůsob odemykání, funkci Knock Code, kterou dále ukážeme v našem krátkém videopohledu. Telefon by se měl dostat do prodeje ještě v tomto čtvrtletí a cena je zatím neznámá.