Recenze odborníků

HTC Desire 620


Obrázek 1
Obrázek 2
HTC spustilo vlnu inovací a začalo omlazovat své portfolio produktů. Dnešní kousek vychází z modelu Desire 610 a přináší větší a kvalitnější displej nebo moderní procesor. Z nepochopitelných důvodů ale chybí největší lákadlo všech modelů výrobce – stereo reproduktory. Obhájí i přesto titul plnohodnotného nástupce, nebo jej vyšší cena odsoudí k záhubě?

Degradovaná inovace. Jak jinak by se dal nazvat nový model, který ztratí hlavní vlastnost své řady, kterými jsou špičkové stereo reproduktory. Kromě toho ještě oproti předchůdci postrádá notifikační LED diodu, což není až tak zásadní, ale opět to poukazuje na zvláštnost evoluce. V ostatních ohledech se už ale žádné ústupky nekonaly a najdeme zde kvalitní 5palcový displej nebo 64bitový procesor. Stejně tak nezahálí v oblasti konektivity a pro selfies nadšence disponuje 5Mpx přední kamerkou.

Design a konstrukce: větší a opět lesklý



Vzhledově se model od ostatních HTC neliší a opět se zde setkáváme s designem, který započala série One. Není to ale vůbec na škodu. Design je elegantní a všeobecně líbivý. S příchodem nových modelů ale začal výrobce více experimentovat s barvičkami a nevyhnul se tomu ani u Desiru 620. Žádný jednobarevný kvádr nečekejte, pro ozvláštnění se totiž po celém obvodu táhne lišta v jiné barvě. My máme v redakci leskle bílou variantu s šedou lištou, na trhu je pak ještě dostupná matně šedá s lištou v bílé barvě.

Na přední straně zaujme kromě displeje dvojice mřížek. Pokud ale čekáte stereo reproduktory, musím vás zklamat, jelikož hudbu vám přehraje pouze spodní. V horní mřížce je schované pouze sluchátko, vedle kterého najdeme přední kamerku a dvojici čidel, nechybí tedy automatická regulace jasu. Kolem panelu si bohužel všimneme ještě něčeho, a to širokých rámečků. HTC zjevně nehodlá začít s šetřením místa a zbytečný pruh s logem pod displejem nebo úplně prázdný nad ním vzbuzuje jen rozpaky a u telefonu za 7 000 Kč bychom je neočekávali.

Celý zadní kryt je tvořen lesklým plastem, který je magnetem na otisky prstů a navíc neposkytuje příliš jistý úchop, jelikož poměrně vyklouzává z ruky. V horní části se umístila čočka fotoaparátu, kterou opět lemuje šedá plocha a díky tomu nepůsobí jednotvárně. Pod ní najdeme přisvětlovací LED diodu a sekundární mikrofon. Zbytek zad je už potom kromě loga výrobce zcela prázdný.



Další změnou oproti předchůdci je snímatelný zadní kryt. Pod ním se nachází slot pro paměťové karty a slot pro SIM karty v mnohem rozšířenějším formátu microSIM. Už tedy žádné zbytečné ořezávání na velikost nano. Ke slotů se dostanete po vyjmutí baterie a prvky pod krytem zakončuje funkce NFC.

Co se týče ovládacích prvků, tak zde se HTC konečně poučilo a vypínací tlačítko umístilo na pravý bok, hned pod tlačítka pro regulaci hlasitosti. Toto je skvělý krok a již vás nemusí trápit přehmatávání, tlačítko je totiž hned „pod palcem“. Tlačítka navíc nabízí spolehlivý stisk a konečně je vše, jak má být. Konektory na těle telefonu najdeme hned dva, a to 3,5mm jack konektor na vrchu a nabíjecí microUSB na spodní straně. Rozměry telefonu činí 150,1 × 72,7 × 9,6 mm, což je adekvátní 5palcovému telefonu s reproduktorem vepředu. Hmotnost však činí celých 160 gramů, což už pocítíte, kapsu vám ale rozhodně neutrhne.

Dílenské zpracování se vcelku povedlo a HTC si dalo záležet. Kvůli snímatelnému krytu se však bohužel nevyhnete mírnému povrzávání při stlačení. Konstrukce však působí bytelně a vše pevně lícuje. Nebýt velkých rámečků kolem displeje a lesklé úpravy krytu, jen bychom chválili, jelikož vzhledově je jinak telefon na vysoké úrovni.