Recenze odborníků

Samsung Galaxy XCover 550 (B550)


Obrázek 1
Obrázek 2
Samsung uvedl novinku ve formě obrněného telefonu do extrémních podmínek. Jedná se o známou řadu Xcover a jejího již třetího pokračovatele. Tyto modely se postupně vylepšují. Co přináší Samsung Galaxy Xcover 3?
Samsung Galaxy Xcover 3 byl ohlášen celkem poklidně. Žádné velké oslavy se nekonaly. Milovníci outdoorových sportů ale budou mít radost, narostl výkon, displej a nyní zde máme i nejrychlejší data. Odolnost tohoto přístroje zajišťuje certifikát IP67, který by měl zajistit ochranu proti prachu a vodě do 1 metru po dobu až 30 min. Druhá certifikace MIL-STD-810G dává přístroji odolnost vůči soli, prachu, vlhkosti, dešti, vibracím, slunečním vlnám, transportu a teplotním šokům.

Co se výbavy týče, vrchní panel zabírá displej s úhlopříčkou 4,5 palce a nižším rozlišením 800 x 480 pixelů, což dává jemnost 207 ppi. Uvnitř přístroje nalezneme 4 jádrový procesor o frekvencích 1,2 GHz na každém jádře. Architekturu zatím neznáme, chipset je doplněn o příjemných 1,5 GB RAM. Vnitřní paměť činí 8 GB a na ni si uložíte fotografie z dvojice kamerek, zadní disponuje 5 megapixely, přední pak 2 Mpx. U hlavního fotoaparátu to není moc, uvidíme ale na konečnou kvalitu snímků, která je rozhodující.
Kapacita baterie je rovna 2200 mAh, což by se zmíněným displejem mohlo nabídnout nadějnou výdrž. Jakožto outdoorové zařízení nabídne Xcover 3 i kompas, výškoměr, GPS a LTE. Ač bude telefon při uvedení běžet na Androidu 4.4 KitKat, je aktualizace na Android 5.0 Lollipop slíbena. Nezapomeňme na závěr zmínit, že na Samsungu najdeme fyzické klávesy pod displejem a na bocích včetně Xcover Key, které při jednom kliknutí zapne přisvětlovací LED diodu jako světlo a při dvou fotoaparát.