Recenze odborníků

Microsoft Lumia 640 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Microsoft na MWC 2015 představil dvě nové Lumie, které nabídnou dobré parametry za rozumnou cenu. Lumie 640 a 640 XL budou umět dualSIM i LTE.



Na letošním kongresu MWC 2015 v Barceloně nezahálí ani redmondský softwarový gigant Microsoft. Jenomže ono slovíčko softwarový už ani na poli mobilních telefonů neplatí, poté, co Microsoft pohltil mobilní divizi finské Nokie. Dnešek je toho jasným příkladem, když byly na největším mobilním veletrhu představeny modely Microsoft Lumia 640 a 640 XL.

Microsoft Lumia 640



Jako první novinku ukázal na podiu Stephen Elop menší z dvojice, Lumii 640. Ta bude dostupná ve čtveřici barevných provedení: modré, oranžové, černé a bílé. Nabídne 5palců IPS displej s rozlišením 720 × 1280 obrazových bodů (294 PPI) krytý odolným sklem Gorilla Glass 3, baterii s kapacitou 2500 mAh či 8 Mpx fotoaparát s f/2,2, autofocusem, LED bleskem, podporou pro FullHD video a aplikací Lumia Camera. Čelní kamerka s širokým úhlem záběru má rozlišení 1 Mpx a umí natáčet HD video. Největším tahákem ale bude dostupnost 3G i LTE varianty, potažmo provedení single i dualSIM. Stephen Elop se na podiu výslovně zmínil o tom, že i varianta dualSIM bude podporovat LTE.

Pod kapotou Lumie 640 tepe čtyřjádrový procesor od Snapdragonu s taktem 1,2 GHz na jádro v tandemu s 1 GB RAM. Vnitřní paměť činí 8 GB a do slotu vložíte až 128 GB microSD. Novinka nabídne i tolik vyžadovanou funkci Glance Screen, ze senzorů nechybí akcelerometr, čidlo osvětlení, senzor přiblížení, magnetometr i element SensorCore na chipsetu pro počítání např. vašich kroků. Novinka nabídne Bluetooth 4.0 a Wi-Fi standardů b/g/n, nechybí NFC a GPS (včetně GLONASSu a BeiDou) a vkládat budete microSIM. Nová Lumia 640 se začne prodávat po celém světě v dubnu tohoto roku za cenu okolo 5200 korun za 3G a lehce přes 5 800 korun za LTE verzi.