Recenze odborníků

Microsoft Lumina 640 XL LTE


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Druhou představenou novinkou je Lumia 640 XL. Jak název napovídá, jedná se o nafouknuté dvojče první novinky, a právě proto s ní má většinu parametrů shodnou. Rozdílem bude větší 5,7palců IPS displej se stejným HD rozlišením (259 PPI), baterie s vyšší kapacitou 3000 mAh a fotoaparát s vyšším rozlišením 13 Mpx a clonovým číslem f/2,0. Změn doznala i čelní kamerka, která nabídne rozlišení 5 Mpx. Oba snimače potom umí nagrávat FullHD video. I pro Lumii 640 XL platí dvojice variant a podpora dualSIM.

Obě novinky půjdou do prodeje s Windows Phone 8.1 a aktualizací firmwaru Lumia Denim, ale je zaručena jejich aktualizace na Windows 10, stejně jako u všech modelů s touto verzí operačního systému. Stephen Elop rovněž oznámil, že vlajková loď značky přijde později v tomto roce spolu s dalšími produkty. Kdo si zakoupí jednu z dnes představených Lumií, dostane k nim roční předplatné Office 365, licenci na stolní Office pro jeden PC a rovněž 1 TB místa na cloudovém úložišti OneDrive. Zde si ale nejsme jistí, na kolik tato nabídka bude platit v ČR, potažmo například v operátorském prodeji.

Novinky v operačním systému



Závěrečná část tiskové konference byla věnována Windows 10. Microsoft se znovu připomněl se svými brýlemi pro virtuální realitu HoloLens, ukázal krátké demo na konferenčním zařízení Surface Hub a poodhalil také některé novinky ohledně Windows 10 pro telefony. Z pohledu MobilManiaka se jednalo o ukázky toho, co již známe z dřívějška, případně z preview Windows 10 pro mobilní telefony. Opravdu nový byl jen kratičký pohled na nový prohlížeč, Project Spartan, tentokrát už na mobilním telefonu, na nové Mapy a padlo také několik vět o vylepšení hlasové asistentky Cortany.