Recenze odborníků

Huawei P8 Lite Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Huawei začne v tuzemských obchodech prodávat nový smartphone Huawei P8 Lite. Jedná se o odlehčenou verzi nedávno představené vlajkové lodi Huawei P8. Levnější model Lite se do prodeje dostane v druhé polovině května, čímž předstihne čínský top smartphone P8. S ním se na trhu počítá až na přelomu května a června.
Novinka se opět chlubí hliníkovou unibody konstrukcí, která v dané cenové kategorii není zdaleka samozřejmostí. Smartphone dosahuje tloušťky 7,7 mm a hmotnosti 131 g. Hliníkový povrch je opracován technologií 20μm broušení, které vytváří na povrchu materiálu zajímavou texturu s odlesky světla. Tělo telefonu obepíná kovový rám vyrobený 15μm technologií ultratenkého pokovování.
Huawei u tohoto modelu zvolilo pětipalcový IPS HD displej, osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 620 vlastní produkce s taktem 1,2 GHz, 2 GB paměti RAM a 16GB vnitřní úložiště. P8 Lite nabídne hybridní slot, do kterého můžete vložit buď druhou SIM kartu a udělat tak ze smartphonu dualSIM, nebo rozšířit vestavěnou paměť použitím microSD karty. Smartphone zároveň podporuje všechna tuzemská LTE pásma včetně 800 a 900 MHz.
Výrobce použil 13Mpx hlavní fotoaparát se světelností objektivu f2.0, autofokusem a LED bleskem. Přední selfie kamera disponuje rozlišením 5 Mpx. Huawei nepodcenilo ani audiovýbavu. P8 Lite obsahuje zvukovou technologii v podobě integrované komorové akustiky, reproduktory od AAC, mikrofon Knowles a nezávislé řešení PA zvyšující výkon reproduktorů. Smartphone běží na operačním systému Android 5.0 Lollipop s vylepšeným uživatelským rozhraním EMUI 3.1. Vestavěná baterie nabídne kapacitu 2 200 mAh.