Recenze odborníků

HTC Desire 626G Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Společnost HTC uvede na český trh nový model HTC Desire 626G Dual SIM, nástupce předchozího Dual SIM modelu Desire 620G. Cenově dostupný smartphone přichází se zaobleným designem, díky kterému skvěle padne do ruky, těšit se můžete také na výrazné barevné varianty.



HTC uvádí na trh další model střední třídy, tentokrát s označením Desire 626G Dual SIM. Ten navazuje na svého předchůdce Desire 620G, který se mezi zákazníky příliš neuchytil. A čím bude bojovat novinka? Zajímavou funkční výbavou, povedeným, avšak už známým designem a samozřejmě také zajímavými barevnými variantami.

Po designové stránce se nejedná o žádnou revoluci, HTC vsadilo na čisté linie, které ozvláštnilo především barevnými variantami. Novinka tak bude dostupná v barevných variantách: bílo-béžová a pro jedince, kteří se rádi odliší je tu tmavě-modrá varianta, která je doplněna světlejším odstínem téže barvy. Designově novinka vychází z HTC Desire 620, i ona si tedy s sebou bere nešvar v podobě velmi zapuštěného displeje mezi výraznými rámečky. Na tom už by v HTC přeci jen mohli trochu zapracovat. Dodáme, že rozměry jsou konkrétně 146,9 × 70,9 × 8,2 milimetrů, hmotnost se zastavila na 140 gramech.

Výkon a hardware



HTC Desire 626G Dual SIM nabídne jako operační systémem Android ve verzi 4.4 KitKat, samozřejmostí je grafická nadstavba v podobě HTC Sense. O výkonnostní složku se bude starat osmijádrový procesor MediaTek 6752, ten bude taktovaný na 1,7 GHz. Interní paměť se ustálila na hodnotě 8 GB, bude ale dále rozšiřitelná pomocí paměťových karet microSD až do velikosti 32 GB. Co se týče zobrazovače, HTC vsadilo na klasický 5palcový displej s HD rozlišením. Co se týče fotoaparátů, zde si novinka poměrně výrazně polepšila. Na zadní straně tak nalezneme 13Mpx snímač s autofokusem a samozřejmě také s přisvětlovací LED diodou. Přední fotoaparát pro pořizování selfie pak nabídne rozlišení 5 Mpx. Samozřejmostí je nahrávání FullHD videoklipů. Fotografie je možné slepovat do kreativních videosekvencí s pomocí aplikace Zoe, která kromě sdílení obsahu s přáteli umí seskupit až 20 různých fotek a proměnit je v pohyblivou galerii.

Co se týče konektivity, novinka od HTC zvládne maximálně HSPA sítě do rychlosti 42 Mb/s, na LTE a NFC si bohužel budeme muset nechat zajít chuť. Kompenzovat to má ona podpora dvou SIM karet. Mezi další funkce patří Wi-Fi a/b/g/n a také nízkoenergetické Bluetooth ve verzi 4.0. Baterie nabídne vcelku podprůměrnou kapacitu 2 000 mAh.