Recenze odborníků

HTC One M9+


Obrázek 1
Obrázek 2
Nechtěl, ale musí. HTC začne prodávat špičkový One M9+.



HTC začne na našem trhu v srpnu prodávat špičkový smartphone One M9+. Původně byl určený jen pro prodej na asijských trzích. Má skvělý displej, dvojitý fotoaparát i čtečku otisků. A pěkně vysokou cenu.

Za začátkem prodeje modelu One M9+, který původně vůbec nebyl určený pro Evropu, na evropském trhu velmi pravděpodobně stojí neuspokojivé prodeje modelu One M9. Tento model je jen vylepšením loňského modelu One M8 navíc s velmi vysokou cenovkou. HTC One M9+ bude však ještě dražší. Půjde o jeden z nejdražších smartphonů na našem trhu. Podle našich informací si prodej M9+ přímo vyžádala česká pobočka HTC.

Novinka One M9+ bude stát 23 000 korun. Za to zájemce dostane špičkově vybavený smartphone, který konkuruje obdobně vybavenému Samsungu Galaxy S6 s cenou začínající na 19 800 korun. Model Galaxy S6 edge se zaobleným displejem začíná na ceně 23 800 korun.



HTC One M9+ má tělo z leteckého hliníku a displej s ultravysokým rozlišením QHD (2 560 × 1 440 obrazových bodů). Displej typu SuperLCD 3 má úhlopříčku 5,2 palce. 20megapixelový fotoaparát je duální pro hrátky s hloubkou ostrosti, přední snímač je typu UltraPixel.



Ve výbavě nového HTC nechybí ani čtečka otisků prstů umístěná pod displejem. Uživatelská paměť s kapacitou 32 GB je na rozdíl od špičkových samsungů rozšířitelná pomocí paměťových karet a to až teoreticky o 2 TB.



Smartphone s Androidem Lollipop a nadstavbou Sense 7 používá nový osmijádrový procesor MediaTek Helio X10 s taktem 2,2 GHz. Operační paměť má kapacitu 3 GB. Zabudovaná baterie má kapacitu 2 840 mAh.



Spolu s uvedením nového špičkového modelu klesla cena dosavadního vrcholu nabídky. Model One M9 stál původně 20 000 korun.