Recenze odborníků

LG K4 (K120E)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
LG K4: ideální vstup do světa LTE

Nová řada K od jihokorejského LG nabídne modely nižší a střední třídy. Model K4 je ideálním příkladem lidového smartphonu se všemi tuzemskými frekvencemi LTE.
Nižší a střední třída, to se ukrývá pod písmenkem K. To jihokorejský výrobce LG nově používá pro levné a cenově dostupné smartphony a sjednocuje tak velmi roztříštěné portfolio svých smartphonů za nízkou cenu. Ani těm však už v dnešní době nesmí chybět LTE, což je ostatně také důvod, proč toto přízvisko nese dnes testované LG K4 LTE přímo ve svém názvu. V recenzi tedy prověříme, jak se používají rychlá data na levném smartphonu, ale také fakt, jak si model K4 stojí celkově.
Plusy:

dobrá konstrukce a design
dobrá výdrž na baterii
plná podpora LTE
systém bez grafických zbytečností

Minusy:

slabší výsledky fotoaparátu
slabý (ale vzhledem k ceně přijatelný) výkon
málo uživatelského prostoru

Verdikt: LG K4 LTE je smartphone za přijatelnou cenu, který může sloužit jako skvělý vstup nejen do světa smartphonů, ale také jako skvělý způsob, jak přičichnout k rychlým LTE datům. Nesmíte od něj očekávat zázraky, jeho výbava je přijatelná vzhledem k ceně okolo 3 790.

Joy, Spirit, Leon a Manga. Nejedná se o názvy automobilů ani čehokoliv jiného, nýbrž o loňské portfolio nižší a střední třídy od LG. Těžko ale z názvů poznáte, který model je lepší a který horší. LG se proto vrací k osvědčenému značení za pomocí písmena a číslic. LG K4 LTE je zatím ten nejméně vybavený zástupce této řady, což mu ovšem nijak neubírá na kráse a prvním dojmu poté, co ho vybalíte z krabičky. Bílo-zelená krabička a modrá záda se stříbrným rámečkem v sobě ukrývají kus hravosti, která tento smartphone sama směřuje do rukou začínajících uživatelů na poli smartphonů. Pojďme se tedy podívat, jak si LG K4 LTE stojí.