Recenze odborníků

LG K10 (K420N)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
LG K10: levný oblázek pro mladé

Atraktivní vzhled, dlouhá výdrž baterie, skvělý foťák a nízká cena. Tak nějak by se daly shrnout hlavní požadavky mladých. LG proto přispěchalo s odpovědí v podobě LG K10.
LG na lednovém veletrhu CES představilo telefony nové řady K. Tímto označením se výrobce pokouší více zpřehlednit své portfólio, jelikož loňské modely nižší a střední třídy svými složitými názvy uživatele spíše mátly. Nám se do redakce dostal nejvyšší model „káčkové“ řady – LG K10.
Plusy:

Povedený oblázkový design
Nadprůměrný fotoaparát
Dvoudenní výdrž baterie
Odladěné, čisté prostředí

Minusy:

Méně spolehlivá automatická regulace jasu
Pouze 1,5 GB RAM
Nabíjení trvá až 3 hodiny
Horší reproduktor

Verdikt: LG K10 ve střední třídě nabídne téměř vše, co si uživatel žádá. Má pěkný displej s efektním 2,5D zahnutým krycím sklíčkem, nadprůměrný fotoaparát či dvoudenní výdrž baterie. Ocenit musíme i odladěné prostředí postavené na Androidu 5.1 Lollipop. Díky nízké cenovce a atraktivnímu vzhledu lze telefon považovat jako skvělou volbu zejména pro mladé. Telefony káčkové řady vás nemají oslnit svou výbavou, ale jejich úkolem je přinést pěkné zpracovaní a zejména LTE i do nižší cenové třídy. Nové přehlednější značení (K4, K5, K7, K8 a K10) má navíc uživateli ulehčit výběr, jelikož vyšší číslo znamená vyšší výbavu.Vezmeme-li v potaz i její výbavu, povedený design i dobrou výdrž, jedná se o velmi vážného kandidáta ke koupi.