Recenze odborníků

LG KF300

Inspirativní design


Stylovka zejména pro ženy - rozevírací LG KF300 s klávesovými zkratkami

LG připravilo další model z řady KF, který však postrádá senzorové klávesy. Hranatá novinka KF300 se bude v růžové libit především ženám.

LG KF300 vychází z modelu L705i určeného pro japonského operátora NTT DoCoMo. Ten tento mobil nabízí již od zimy. GSM varianta se ohledně designu nijak od japonské verze neliší. Hranatý design zaujme elegantním čelem, pod nimž se skrývá vnější displej, který není bez podsvícení vidět.

Zvláštností nového véčka KF300 jsou čtyři klávesové zkratky umístěné pod vnitřním displejem. Hlavní displej má rozlišení QVGA a úhlopříčku 2,2 palce. Vnější displej nabízí rozlišení 128 x 160 obrazových bodů s úhlopříčkou 1,3 palce. Oba displeje jsou aktivní (TFT) a dokáží zobrazit 262 000 barev.

K fotografování je připraven dvoumegapixelový fotoaparát s automatický ostřením. Uživatelské prostředí je vytvořeno pomocí technologie Flash. 10 MB vestavěné paměti lze rozšířit paměťovými kartami microSD. Nechybí Bluetooth 2.0 a USB 1.1 (Mass Storage).

Telefon má hudební přehrávač s podporou formátů MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA. K dispozici je video přehrávač, e-mailový klient, FM rádio, internetový XHTML prohlížeč a Java. Telefon s rozměry 98,8 x 49,5 x 16,2 milimetru pracuje ve třech pásmech GSM a podporuje datové přenosy EDGE.

Nové LG KF300 bude určené především pro ženy, což dokazují nabízené barevné varianty. Vedle vyobrazeného růžového provedení se bude nové LG nabízet i ve vínové barvě. Méně nápadnou variantou bude tmavě modrá verze. Prozatím není jasné, zda se tento model objeví i na našem trhu.