Recenze odborníků

Samsung SGH D780i DuoS


Další Samsung pro dvě SIM karty − klasik D780
Samsung se stává významným producentem mobilů, které dokážou být na příjmu na dvou SIM kartách současně, a také jediným z velkých výrobců, kteří takové mobily vyrábí. Novinkou je model D780 klasické konstrukce.
S vysouvacím modelem D880 sklidil výrobce úspěch zejména na ruském trhu. Další novinkou je model D780, který nabízí klasickou konstrukci. Doplnit tyto dva modely by měl jednoduší model P240 s displejem s nižším rozlišením.
Samsung D780 umožňuje být ve třech pásmech GSM (900/1800/1 900 MHz) na příjmu na dvou SIM kartách současně. Uživatel tak může využívat dvou operátorů na jednom mobilu. Podporovány jsou i datové přenosy EDGE.
Displej telefonu nabízí rozlišení QVGA a má úhlopříčku 2,1 palce. Displej je aktivní (TFT) a dokáže zobrazit 262 000 barev. K fotografování slouží dvoumegapixelový fotoaparát, ten však postrádá automatické ostření.
Ve výbavě najdeme hudební přehrávač, který využívá pro uložení hudebních skladeb paměťové karty formátu microSD (až s kapacitou 2 GB). Hudbu z přehrávače lze poslouchat i přes stereofonní Bluetooth sluchátka. Hudbu můžeme poslouchat i z vestavěného FM rádia.
Telefon s rozměry 115 x 49,6 x 15,7 milimetru půjde připojit k počítači přes zmiňovaný Bluetooth 2.0 nebo pomocí datového kabelu (USB 2.0).
Samsung D780 se nejprve v květnu začne prodávat na důležitém ruském trhu. Navazovat bude uvedení v jihovýchodní Asii, Středním východě a také v Evropě. Dočkat bychom se tedy mohli i u nás. Cenu výrobce nezveřejnil. Telefon se bude nabízet ve dvou stříbrných provedeních - Dark Silver a Mirror Silver.