Recenze odborníků

Samsung SGH S7220 Ultra B

Nepřekonatelný stylový a kompaktní telefon klasického tvaru


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Samsung S7220 Ultra b vzhledem připomíná S8300 UltraTOUCH, se kterým sdílí kombinaci plastu a broušeného kovu. Styl mobilu je střídmý, ale kombinace černé a červené působí velmi dobře. Velmi kvalitní AMOOLED displej o klasickém QVGA rozlišení (240 x 320 px) je dobře čitelný i za přímého světla, i když by si zasloužil lepší antireflexní provedení. Komfortní klávesnice s velmi povedeným středovým tlačítkem (D-pad) umožňuje velmi příjemné ovládání telefonu. Mobilní telefon je pak poměrně tenký a lehký (90 g) a svými rozměry (114 x 46,3 x 11,8 mm) Vám do kapsy bude pohodlně pasovat.

Na pravé straně telefonu se nachází zakrytý micro-USB konektor a spoušť fotoaparátu, která zároveň slouží k jednoduchému přepínání spuštěných aplikací (Task Manager). Na zadní straně je objektiv fotoaparátu a LED blesk, pod krytem baterie se nachází slot pro microSD kartu, která je tak přístupná bez nutnosti vyjímat baterii.

Uživatelské prostředí telefonu je založeno na technologii Flash, je velmi dobře barevně provedené a na pozadí mohou být spuštěny animace. To bohužel platí jen pro úvodní obrazovku a hlavní část menu. Hlouběji se pak nachází již klasická struktura menu, jak ji známe z ostatních telefonů Samsung. Mobil obsahuje tři předinstalovaná barevná schémata a zatím není možno si tvořit vlastní.

Hudebně orientované uživatele potěší přítomnost velmi dobře vytvořeného přehrávače, který vedle širokých možností třídění skladem obsahuje i kvalitní ekvalizér s velkým množstvím předvoleb. Minimalizovaný hudební přehrávač se objeví na úvodní stránce a umožňuje tak velmi komfortní ovládání. Stejně tak může být minimalizováno FM rádio s RDS podporou a možností nahrávání skladeb.

Ovládání 5mpix fotoaparátu je velmi dobře známé z jiných telefonů společnosti Samsung. Je velmi dobře uživatelsky propracované a všechny volby jsou lehce a přehledně dostupné. Vedle klasických funkcí je zde přítomno i rozpoznávání obličejů (Face and Smile detection). Maximální rozlišení fotografií je 2560 x 1920 px a videa 320 x 240 px. K fotografiím je také možnost přiřadit GPS souřadnice díky podpory A-GPS.

Jako všechny nové mobilní telefony společnosti Samsung i S7220 Ultra b obsahuje propojení se službami Google - Gmail, vyhledávač a předinstalovanou aplikaci Google Maps. Potěší přítomnost čtečky dokumentů formátů Microsoft Office. Vedle klasické podpory datových přenosů GPRS/EDGE je zde také možnost využít rychlých dat pomocí HSDPA technologie a telefon umí pracovat jak ve všech GSM pásmech (850 / 900 / 1800 / 1900 MHz), tak i v pásmech 3G (HSDPA 900 / 2100 MHz).Potěšila by podpora Wi-fi připojení, ale kvalitní rychlá data ji mohou dobře nahradit.

Samsung S7220 Ultra b je velmi kvalitním mobilním telefonem, který uživateli přináší příjemné ovládání, výborný 5mpix fotoaparát a plnou podporu rychlý dat. Cena a datum uvedení na trh nebyly zatím oznámeny, ale telefon by se na trhu měl objevit v dohledné době.