Recenze odborníků

Nokia 6600i Slide

Dokonalá rovnováha


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Nokia vylepšila svůj vysouvací model 6600 slide. Novinka s "íčkem" na konci nabídne pětimegapixelový fotoaparát, lepší výdrž a její paměť lze zvětšit až o 16 GB.

Nokia v krátké době po sobě představila další nový mobil. Po trojici levných modelů finský výrobce představil inovovaný vysouvací model 6600i slide. Ten vychází z již prodávané Nokie 6600 slide. Vylepšení spočívá v lepším fotoaparátu s rozlišením pět megapixelů. Předchůdkyně nabízí fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelu.

Pětimegapixelový fotoaparát má automatické ostření a dvojitý LED blesk. Novinka 6600i slide zvládá pořizovat videonahrávky v kvalitě 30 snímků za sekundu při maximálním rozlišení 640 x 320 obrazových bodů.

Ve výbavě inovované nokie nechybí pohybový senzor. Pomocí něj lze pouhým poklepáním rozsvítit displej nebo ztlumit vyzvánění či budík. Pohybový senzor umožňuje i jednoduché odmítnutí příchozího hovoru.

Vylepšená vysouvací nokia, využívající uživatelské prostředí Series 40, má QVGA displej, který dokáže zobrazit 16 milionů barev. Ve výbavě dále najdeme hudební přehrávač, FM rádio s RDS, Bluetooth a microUSB konektor. Paměť lze nyní zvětšit až o 16 GB.

Výrobce se chlubí, že novinka 6600i slide je nejmenším pětimegapixelovým mobilem na současném trhu. Telefon s ocelovým krytem má rozměry 93 x 45 x 14,2 milimetru. Je tedy o něco vyšší než předchůdkyně. Hmotnost je u obou Nokií shodná: 110 gramů.

Design se oproti předchozí Nokii nepatrně změnil. Jiná jsou například funkční tlačítka. Vylepšena byla výdrž, nový model vydrží na příjmu až 350 hodin. Předchozí Nokia 6600 slide vydržela v pohotovostním stavu pouze 240 hodin.

Inovovaná Nokia 6600i slide se začne prodávat ve třetím čtvrtletí letošního roku. Cena se bude pohybovat okolo 7000 korun včetně daně. Nabízet se bude černé a stříbrné provedení telefonu.