Recenze odborníků

Samsung GT C5212

Duální pomocník


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Samsungem C5212 Duos dostanete dva telefony v jednom. Nabízí možnost používat zároveň dvě SIM karty, aniž by tím trpěl uživatelský komfort. Mobilní telefon Samsung C5212 Duos je vzorovým příkladem cenově dostupného a přitom kvalitně zpracovaného telefonu pro použiti dvou SIM karet.

Samsung C5212 Duos nabízí 2,2palcový TFT displej s rozlišením 176 x 220 pixelů a 1,3mpix fotoaparát, je vybaven výborně propracovaným uživatelským prostředním pro používání dvou SIM karet. Samsung C5212 Duos vychází ze Samsungu D880 a D780, ale v komfortu užívání je překonává.Uživatelské prostředí je v typickém stylu společnosti Samsung a kromě možnosti používat dvě SIM karty zároveň nepřináší nic nového. SIM karty jsou rozděleny na primární (Master) a sekundární (Slave), ale pro obě mohou plně využívat možností GPRS/EDGE připojení, které bývá obvykle vyhrazeno jen pro primární SIM kartu. Obě také využívají stejný GSM přijímač pracující v pásmech 900/1800 MHz. Při prvním vložení SIM karty je potřeba upřesnit, zda se jedná o primární nebo sekundární SIM kartu. Je zde také velmi praktická možnost přiřadit každé ze SIM karet vlastní grafickou ikonu a snadněji tak SIM karty odlišit.



Při příchozím nebo odchozím hovuru se vedle jména/čísla na displeji zobrazí také aktivní SIM karta. Když někomu voláte, máte vždy možnost si lehce vybrat, ze které SIM karty chcete hovor uskutečnit. Pokud chcete pro hovor použít primární SIM kartu, stačí jen stisknout tlačítko pro hovory. Naopak pokud stisknete rovnou tlačítko pro správu SIM karet, hovor se uskuteční ze sekundární karty bez jakéhokoli zaznamenatelného zpoždění. Stejným způsobem pak také posíláte SMS zprávy. Také seznam hovorů je velmi dobře propracován a umožňuje snadné rozpoznání SIM karty. Adresář telefonu je také uzpůsobený používání dvou SIM karet a je možné zobrazit kontakty v paměti telefonu, na primární nebo sekundární SIM kartě nebo všechny zároveň.