Recenze odborníků

LG KS360

Mobil pro časté smskování


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
LG nabídne mobil KS360 pro textovkové maniaky i v Evropě

velikost textu:18. července 2008

LG nabídne i na evropském trhu svůj nový mobil, který je určen pro textovou komunikaci. Ve výbavě nechybí pohodlná QWERTY klávesnice a k dispozici je i dotykový displej.

Původně mělo být nové LG KS360 nabízeno pouze na asijských trzích. Korejský výrobce však nabídne novinku, která je označována jako Messenger Phone, i na evropských trzích. Do prodeje by se mělo nové LG dostat na vybraných trzích v těchto dnech.

Nové LG má konstrukci s QWERTY klávesnicí, která se vysouvá z pravého boku a umožňuje pohodlné psaní textových zpráv, IM zpráv a e-mailů. Telefon se může pochlubit i dotykovým displejem. Přes displej lze však pouze vytáčet telefonní čísla. Nechybí odkazy na komunitní servery MySpace nebo Facebook.

Aktivní TFT displej má rozlišení QVGA a nabízí úhlopříčku 2,4 palce. Zobrazení displeje se díky pohybovému senzoru automaticky přepne z vertikálního na horizontální zobrazení. K fotografování slouží dvoumegapixelový fotoaparát, který však postrádá automatické ostření. Ve výbavě najdeme hudební přehrávač s podporou formátů MP3, AAC, AAC+ a eAAC+ a videopřehrávač s podporou formátů MPEG4 a H.263.

Výbava zahrnuje i FM rádio. Připojit telefon k počítači lze přes Bluetooth 2.0 nebo USB 2.0 Mass Storage. Vestavěnou paměť s kapacitou 15 MB lze zvětšit až o 4 GB pomocí paměťových karet microSD. Telefon nepodporuje sítě třetí generace, pouze tři pásma GSM (900/1 800/1 900 MHz). Podporovány jsou datové přenosy EDGE.

Telefon s rozměry 101,5 x 51 x 16,8 milimetru podporuje Javu MIDP 2.0 a k dispozici je wapový prohlížeč 2.0.