Recenze odborníků

Motorola MB300 Backflip


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Android s klávesnicí na zádech. Nová unikátní Motorola Backflip



Motorola oficiálně představila svůj další komunikátor s operačním systémem od Google. Novinka Backflip zaujme netradiční konstrukcí s odklopnou QWERTY klávesnicí.

Motorola Backflip

Novinka Backflip od Motoroly má zavřená na zádech rozměrnou QWERTY klávesnici. Po rozevření ji můžete využít k pohodlnému psaní při zobrazení displeje na šířku.

Další "vychytávkou" nové Motoroly je dotykový ovladač Backtrack. Ten se, opět netradičně, nachází na zadní straně telefonu pod displejem. Dotyková ploška usnadní pohyb v menu telefonu a nabídne pohodlné brouzdání na internetu.

Motorola Backflip používá operační systém Android 1.5, který bude možné upgradovat na verze 2.x. Telefon má vlastní uživatelskou nadstavbu Motoblur, kterou se již chlubí model Dext. Nový komunikátor používá čipset Qualcomm MSM 7200A. čtěte - Motorola žije. Představila nadupaný komunikátor Cliq s Androidem

Dotykový displej s úhlopříčkou 3,1 palce má rozlišení 320 x 480 obrazových bodů. Dotykový TFT displej dokáže zobrazit 262 000 barev a je kapacitní. Telefon je vybaven pohybovým senzorem. K fotografování je připraven pětimegapixelový fotoaparát s autofokusem. Nechybí LED blesk.

Výbava netradiční novinky zahrnuje všechny běžné funkce dané použitým operačním systémem. K dispozici je připojení na internet přes wi-fi, A-GPS navigace, Bluetooth 2.0 (A2DP) a USB 2.0 (microUSB konektor).

Paměť nového komunikátoru je možné zvětšit až o 32 GB pomocí paměťových karet formátu microSDHC. Součástí balení je 2 GB paměťová karta. Ve výbavě nechybí ani standardní audio konektor 3,5 mm.

Novinka Backflip si rozumí se sítěmi třetí generace na třech pásmech (850/1900/2100 MHz) včetně datových přenosů HSDPA 7,2 Mbps. Sítě GSM a datové přenosy EDGE třídy 12 podporuje na všech čtyřech používaných pásmech.

Komunikátor s rozměry 108 x 53 x 15,3 milimetru používá Li-Ion baterii s kapacitou 1400 mAh. Ta by měla zaručit výdrž v pohotovostním režimu až 13 dnů. Hovorový čas dosahuje podle výrobce šesti hodin. Hmotnost telefonu je 133 gramů.