Recenze odborníků

Nokia C5

Pro váš digitální život


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nokia má úplně novou řadu C. Smartphone C5 bude za 4200 korun i s navigací



Nokia oficiálně představila první model z nové řady C. Novinka C5 je klasický smartphone bez dotykového displeje, který nabízí standardní výbavu. Nový model, který se může pochlubit skvělou výdrží, se dodává s bezplatnou navigací.

Nokia rozšířila své portfolio smartphonů o novou modelovou řadu. Po modelech N, E a X se nabídka Nokie rozrostla o řadu C. Ta bude vyhrazena cenově dostupným přístrojům. První přístrojem nové řady je model C5 používající operační systém Symbian S60 3rd Edition FP 2.

Novinka zaujme pohledným designem, tenkou konstrukcí a nízkou hmotností. Ve výbavě nechybí až na wi-fi nic podstatného. Nokia C5 se bude prodávat za příznivou cenu 4200 korun včetně daně. V telefonu je předinstalován navigační software Ovi Maps 3.0 pro pěší i automobilovou navigaci s celoživotní bezplatnou licencí.

Novinka má displej s rozlišením QVGA, který nabízí úhlopříčku 2.2 palce. K fotografování poslouží 3,2 megapixelový fotoaparát s LED bleskem. Chybí však automatické ostření. Videa je možné pořizovat až v rozlišení VGA v kvalitě 15 snímků za sekundu.

Hudbu z přehrávače nebo FM rádia lze poslouchat přes klasická sluchátka, nechybí totiž audio konektor 3,5 milimetru. Paměť je rozšířitelná až o 16 GB. V balení najdeme 2 GB paměťovou kartu. Na internet se můžeme připojit pomocí rychlých datových přenosů HSDPA a HSUPA.

Nokia C5 se chlubí skvělou výdrží. Výrobce udává výdrž v pohotovostním stavu téměř 28 dní. V prodeji budou dvě barevné verze: stříbrná a šedá.