Recenze odborníků

Nokia N8

Jak jí využijete?


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Nokia N8-00 se stane novou vlajkovou lodí výrobce Nokia. Pojďme se na telefon podívat podrobněji a představit si některé funkce tohoto modelu. Nokia N8-00 bude vybavena procesorem o rychlosti 680 MHz a telefon bude pohánět přepracovaná verze operačního systému Symbian^3.

Ten již bude podporovat multidotykové ovládání pro snadné zvětšování, zmenšování obrázků, internetových stránek a pod.Výhodou jsou také tři pracovní plochy. Zobrazení bude probíhat na skvělém kapacitním AMOLED displeji s rozlišením 360 x 640 pixelů. Velikost displeje je 3,5 palce takže uživatel dostane dostatečný prostor pro přehrávání videa nebo prohlížení internetu.

Nokia N8-00 dostala do výbavy skvělý 12MPx fotoaparát s optikou Carl Zeiss, který dokáže pořizovat snímky do rozlišení 4000 x 3000 pixelů, což je již dostatečně velký obrázek vhodný i pro výřez nebo tisk. Fotoaparátu nechybí automatické ostření a ve špatných světelných podmínkách lze použít i Xenonový blesk. Videa lze natáčet v rozlišení 1280 x 720 pix. při 25 snímcích za sekundu.

Nahrávání probíhá do formátu MPEG-4. Nokia N8-00 je vybavena i druhým fotoaparátem pro videohovory. K fotoaparátu patří i mnoho funkcí například detekce obličeje, redukce červených očí, časovač, geottaging a další zajímavé funkce.

Nokia N8-00 bude také skvělým hudebním přehrávačem s podporou formátů MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB. Mnoho uživatelů jistě ocení také funkci FM vysílače takže se lze snadno s vašim autorádiem naladit na frekvenci telefonu a můžete poslouchat písničky přímo z telefonu.

Novinkou je také podpora datového toku až 320 kbit/s. Hudební přehrávač bude vybaven ekvalizérem nebo funkcí Dolby digital plus. Telefon samozřejmě přehrává i video formáty konkrétně tyto kodeky: 3GPP formats (H.263), D-1, Flash Video, H.264/AVC[3], MPEG-4[4], RealVideo 10[5], Sorenson Spark, VC-1, VP6, WMV 9.

Vynikající je i úložná kapacita, která pojme až 16 GB dat s možností rozšíření o dalších 32GB v podobě microSD paměťových karet. Celkem tak můžeme mít u sebe přibližně 48GB dat.

Nokia N8-00 je samozřejmě vybavena Wi-Fi, podporou 3G sítí, stereo bluetooth profilem, TV výstupem a nechybí ani integrovaná GPS a bezplatná hlasová navigace, která je již součástí telefonu, stačí pouze vybalit z krabice a nechat se navigovat.

Součástí každého telefonu je i softwarová výbava a ne jinak je tomu u modelu Nokia N8-00. Ve výbavě nechybí internetový prohlížeč, email s podporou MS Exchange, OVI Store, OVI Music, podpora chatu na OVI Chat, Yahoo, AIM, Windows Live, Gtalk, MySpace. Nesmí chybět ani podpora sociálních sítí či editor MS Office dokumnetů.

Nokia N8-00 je tedy po všech stránkách vybavený telefon, který nabízí maximum zábavy a možností.