Recenze odborníků

Nokia Lumia 710


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Druhá windows phone novinka nokie bude o něco levnější než Lumia 800.To už je velmi zajímavá nabídka, protože typ Lumia 710 má vlastně stejný hardware jako Lumia 800 (tedy 1,4 GHz procesor s grafikou, 3,7 palcový AMOLED displej), liší se jen fotoaparát (ten má pět megapixelů) a design. Kapacita vnitřní paměti klesla na 8 GB, což může být v některých případech kriticky málo.



Lumia 710 bude opravdu jakousi kompromisní volbou, nebo volbou z rozumu. Vedle osmistovky totiž vypadá tak trochu jako ošklivé káčátko. Hodně plastový design vychází ze symbianového typu 603 – telefony doslova jako by si z oka vypadly. Nenechte se ale mýlit, windows phone verze je ve všech směrech drobně větší, aby se do jejího těla vešel větší displej (603 má úhlopříčku 3,5 place).



Tlačítka pod displejem nejsou senzorová, což se jistě bude líbit řadě uživatelů, kteří se bojí, že by senzorová tlačítka neustále omylem mačkali. Řešení z gelového plastu bude z tohoto hlediska spolehlivější, na druhou stranu na první omak nepůsobilo příliš přesvědčivě. Stisk tlačítek postrádá tu správnou odezvu.



Co se používání týče, platí pro model Lumia 710 to samé jako pro osmistovku. Systém je bleskurychlý, zákazníci opět získají i navigaci Nokia Drive. Krásy windows phone docení uživatelé až při samotném používání telefonu, systém jednoduše není stavěn na to, aby ohromoval na první pohled.