Recenze odborníků

Nokia E6


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Dotykový displej a QWERTZ

Extrémně kompaktní. Baterie s nepřekonatelnou výdrží.

Extrémně kompaktní inteligentní přístroj, který zvládne všechno. Fotografie a webové stránky vypadají na plně dotykovém displeji neuvěřitelně ostře. Navíc získáte plnohodnotnou klávesnici QWERTZ – ideální pro rychlé psaní jednou rukou. Nokia E6 je možná malý přístroj, ale nabízí nepřekonatelnou provozní výdrž baterie. Tak dlouhou, že můžete hovořit celý pracovní den nebo shlédnout čtyři filmy bez přestávky.



Firemní aplikace Microsoft

Pracujte chytřeji

Ve světě byznysu přicházejí příležitosti nenadále. Nokia E6 se synchronizuje s aplikací Microsoft Outlook a zpřístupňuje v reálném čase e-maily, kontakty a položky v kalendáři přímo na výchozím displeji – bez dalších poplatků. A nyní můžete být ještě produktivnější. Kdekoli vytvářejte, upravujte a sdílejte dokumenty Word, Excel a PowerPoint a buďte v kontaktu s kolegy pomocí aplikace Microsoft Communicator Mobile.



E-mail a sociální sítě

Umožní vám být v kontaktu

Vše je připraveno hned po rozbalení, včetně plně začleněného e-mailu a sociálních sítí. Pro vás to znamená mít e-maily v reálném čase z pracovních i soukromých účtů přímo na výchozím displeji. Také získáte stálý přístup k novinkám na Facebooku a Twitteru, aby vám nic neušlo. Jednoduše si vyberte, co vám vyhovuje.



Plně přizpůsobitelné výchozí displeje

E-maily v reálném čase a aktualizace 24/7

Tady to všechno začíná. Od prvního dne se váš výchozí displej stále aktualizuje. Nové e-maily, novinky na Facebooku a Twitteru, novinové titulky a mnoho dalšího – jedním pohledem se dozvíte vše, co potřebujete. A na pět přizpůsobitelných výchozích displejů si jednoduše přidejte zástupce, abyste mohli jedním dotykem přistupovat i k dalším oblíbeným aplikacím.



GPS navigace zdarma

Objevte více se službami Ovi

Díky službám Ovi vždy přesně víte, co se děje kolem vás. Bleskově najdete to nejlepší ve svém městě – kavárny, obchody, hotely a mnoho dalšího. Miliony recenzovaných a hodnocených míst po celém světě se skvělými tipy z průvodců Trip Advisor a Lonely Planet. A to nejlepší na konec – s přístrojem Nokia E6 získáte doživotně zdarma navigaci pro pěší i pro řidiče, včetně hlasového navádění.



Aplikace, mapy a mnoho dalšího

Nejlepší aplikace od Ovi

Mnoho nejlepších aplikací je ve vašem přístroji Nokia E6 předem instalováno, například aplikace pro Facebook a Twitter, pracovní aplikace, mapy atd. Ale to je jen začátek. Ovi Obchod nabízí aplikace pro cokoliv, od cestování po posílání zpráv a nejnovější hry – a každý den přibývají další a další. Aplikace, díky kterým je život trochu lepší, trochu snazší, nebo aspoň trochu zábavnější.



Bezpečnost a správa přístroje

Ochrana a přístup k důležitým údajům

Nokia E6 má ve své třídě nejlepší vlastnosti pro ochranu dat a správu přístroje, aby uchoval vaše data v bezpečí. Podporuje většinu z nejznámějších bezpečnostních, šifrovacích a autentizačních mechanizmů pro zabezpečení firemního e-mailu včetně více než 25 bezpečnostních pravidel Microsoft Exchange ActiveSync. Surfujte bezpečně na internetu a získejte spoustu možností zabezpečení, jako zamykání přístroje a mazání paměti.

------------------------------------------------------------------------------------------------- Nokia navázala na oblíbené QWERTY smartphony, připojila ovšem dotykový displej. Nový model E6 přidává osmimegapixelový fotoaparát a novou verzi operačního systému Symbian s označením Anna.

Nokia E6 navazuje na úspěšné předchůdce E71 a E72. Na první pohled se od nich příliš neliší, běžný zákazník jednotlivé modely od sebe stěží rozpozná. Při podrobnějším prozkoumání si ale nelze nevšimnout dvou důležitých inovací: dotykového displeje a také nové verze operačního systému Symbian. Nokia u modelu E6 opět použila svůj koncept ovládání Touch and Type, kterým spojuje výhody dotykového displeje a tradiční, v tomto případě plnohodnotné klávesnice do jednoho zařízení.

Nokia E6 nabízí také novou verzi operačního systému Symbian s označením Anna. Tato aktualizace přináší přívětivější rozhraní včetně nových ikon, zdokonaleného zadávání textu pomocí technologie Swype, rychlejší webový prohlížeč a inovované Ovi Mapy s vylepšeným vyhledáváním a trasami hromadné dopravy. Aktualizovaný Symbian také přichází s celou řadou nových funkcí zaměřených zejména na uživatele z firemní sféry, jako jsou nové bezpečnostní funkce s hardwarově akcelerovaným šifrováním a inovovaný poštovní klient s podporou pro pozvánky na schůzky v kalendáři.



Nokia E6 je 10,5 mm tenký komunikátor s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí a dotykovým displejem s vysokým rozlišením 640 × 480 obrazových bodů a úhlopříčkou necelých 2,5 palce. To je paradoxně vyšší rozlišení než dostala další novinka Nokie model E7 s čistě dotykovým displejem a úhlopříčkou čtyři palce. Obraz je tak velmi ostrý a detailní, displej je ale poměrně malý.



Na telefonu jsou použity materiály jako sklo a nerezová ocel, i přesto si ale zachovává kompaktní rozměry 115 × 59 × 10,5 mm, díky kterým je možné jej ovládat jak jednou, tak oběma rukama. Nokia E6 nabízí také delší výdrž díky použití 1 500 mAh baterie a širokou škálu integrovaných komunikačních řešení na platformě Microsoft, a to včetně přístupu k Microsoft Exchange Serveru, aplikace Microsoft Communicator Mobile a Microsoft SharePoint.



Telefon nabízí 8 Mpix fotoaparát, který se ovšem nemůže pochlubit automatickým ostřením. Samozřejmostí je bezdrátové připojení wi-fi, Bluetooth ve verzi 3.0 nebo vestavěný GPS modul, který spolupracuje s předinstalovaným navigačním softwarem Ovi Mapy. Nokia E6 se chlubí také funkcí USB On-the-Go, díky které je možné telefon používat jako externí harddisk. K tomu nabídne Nokia vnitřní paměť 8 GB, kterou je možné rozšířit paměťovými kartami micro SD až do velikosti 32 GB.