Recenze odborníků

Samsung Galaxy Pocket (S5300)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Samsung nechce dát šanci konkurenci ani u nejlevnějších telefonů s Androidem. Představuje model Galaxy Pocket, jehož hlavní zbraní bude cena.



Samsung i po skončení veletrhu v Barceloně nekončí s představováním novinek. Ta zatím poslední patří do segmentu chytrých telefonů s Androidem, ve kterých korejská společnost jasně dominuje. Jeden by dokonce řekl, že pro další nový model už není v přeplněné rodině smartphonů Galaxy místo. Samsung však ukazuje, že to ještě jde a představuje nový telefon Galaxy Pocket.



Název by mohl svádět myšlenky ke kapesnímu zařízení typu Note, ale nenechte se zmást. Představte si spíše rčení o jedné kapse prázdné, druhé vysypané a o začlenění novinky máte rázem jasno. Samsung Galaxy Pocket bude vůbec nejnižším a tedy i nejlevnějším androidovým smartphonem, který Samsung na trhu nabídne. Od nízké ceny se odvíjí také naprosto základní výbava, která je ještě nižší než u doposud nejvíce lowendového modelu výrobce Galaxy Y.

Levněji to nejde



Galaxy Pocket je oděn do celoplastového těla a má skromné ​​rozměry 104 × 57,5 × 12 mm. Také hmotnost má příjemnou hodnotu, pouhých 97 gramů. Velikost přístroje charakterizuje na poměry rozumného dotykového ovládání displej s hraniční úhlopříčkou 2,8" a základním rozlišením 240 × 320 bodů

Uvnitř telefonu tepe jednojádrový procesor s frekvencí 832 MHz. Hodnotu paměti RAM výrobce neuvádí, očekávat však můžeme maximálně 256 MB. O lowendu svědčí rozlišení fotoaparátu pouhé 2 Mpx, chybí autofokus i přisvětlovací LED. Potěší však relativně vysoká kapacita interní uživatelské paměti, která dosahuje hodnoty 3 GB. Rozšiřitelná bude pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Telefon bude pohánet uživatelsky vyměnitelný akumulátor s kapacitou 1 200 mAh.



Novinka bude podle očekávání pracovat s Androidem ve verzi 2.3 Gingerbread a grafickou uživatelskou nadstavbou TouchWiz. Vzhledem k slabší hardwarové výbavě se zatím o případném upgradu na Ice Cream Sandwich nehovoří. Telefon komunikuje ve všech čtyřech pásmech GSM, nechybí mu modul 3G včetně HSDPA. Konektivita zahrnuje Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 3,5mm audio jack a také systémový microUSB konektor. .