Recenze odborníků

Samsung Galaxy Mini II (S6500)


V krásném žlutém kabátku přilétá jeden z levnějších smartphonů s Androidem. Samsung Galaxy Mini 2 by mohl zopakovat úspěch svého předchůdce.



Samsung v těchto dnech uvádí do prodeje na český trh pokračovatele úspěšného smartphonu Galaxy Mini. Vloni tento model představoval lowendový základ korejského chytrého portfolia, letos se jeho nástupce Mini 2 díky o stupeň lepší výbavě stává levným, ale přesto již slušně vybaveným zařízením. Za cenu kolem 4 a půl tisíc to bude nejlevnější mobil, který disponuje technologií NFC. K nám do redakce sice dorazila verze bez NFC, ale s tou se v oficiálních českých prodejních kanálech nepotkáte.

Samsung Galaxy Mini 2 na nás udělal velmi dobrý dojem hlavně díky výbornému zpracování a velmi sympatickému designovému pojetí. Pokud budete mít možnost vybrat si barvu, určitě sáhněte po atraktivní kanárkově žluté, která telefonu náramně sluší. Samsung chválíme za zvětšení displeje na 3,3 palce a proti loňské generaci lepší rozlišení 320 × 480 bodů. Také procesor bude o něco výkonnější. Stále jde však o jednojádro se slabší grafikou, proto se u Galaxy Mini 2 nepočítá s upgradem ze současného Androidu 2.3 na novější 4.0.