Recenze odborníků

Sony Xperia T (LT30p)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Obrázek 6
Xperia T pro Jamese Bonda



Novým špičkovým modelem v celosvětovém měřítku se stal Sony Xperia T. Sony se chlubí tím, že právě tento telefon bude v novém snímku Skyfall používat proslulý agent 007. Vzhledem k tomu, že film do kin zamíří v listopadu, je možné, že si zákazníci budou moci bondovský mobil pořídit ještě předtím, než zažije premiéru na stříbrném plátně.



Xperia T se chlubí dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4 a především špičkovým HD displejem s úhlopříčkou 4,6 palce. Obraz je opravdu kvalitní, dojem z velké úhlopříčky ale ubírají softwarová tlačítka operačního systému. Špičkové Xperie se totiž obejdou bez jakýchkoli tlačítek na čelní straně, má je pouze levná Xperia J.



Nepřítomnost tlačítek má výhody i nevýhody. Displej telefonu je jenom o něco menší než u Galaxy S III, Xperia T je přitom výrazně menší telefon a podstatně lépe tak padne do ruky. Na druhou stranu ve standardním zobrazení ubírají tlačítka místo obsahu. V některých aplikacích ale tlačítka po chvíli zmizí a obraz se roztáhne přes celý displej. Těmito vlastnostmi se Xperia T zásadně liší od konkurence, a mohla by tak přilákat zákazníky.



Naše první dojmy z modelu T jsou trochu rozporuplné, třeba v rychlosti systému vidíme velký prostor pro zlepšení. Telefon díky prohnutému designu a zadnímu krytu ze soft-touch materiálu sedí dobře v ruce. Na druhou stranu špičkový model by mohl vypadat luxusněji a nelíbí se nám veliká krytka slotu na SIM a microSD kartu i řada dalších detailů. V ruce jednoduše Xperia T nepůsobí jako jasný top model a chybí tu jakýkoli pocit luxusu.



Je to škoda, protože výbava nijak za špičkou nepokulhává. Fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů slibuje kvalitní snímky a téměř okamžitý start po stisknutí tlačítka. Paměť o velikosti 16 GB a slot na karty nikoho neomezují v rozletu a NFC s novou řadou chytrého příslušenství zpříjemní používání telefonu.