Recenze odborníků

Nokia 109


Nokia dnes představila nový levný mobil Nokia 109. Jde o telefon se základní výbavou v klasickém provedení s numerickou mechanickou klávesnicí. Novinka se zařadí po bok designově i technicky podobným modelům Nokia 110 až 113, které jsou již v prodeji.



Mobil patří mezi nejnižší třídu, proto po něm sáhnou především nenároční uživatelé, ostatním může posloužit jako záložní „hospodský“ mobil. Nokia se chlubí velkou výdrží baterie, přesto že článek má kapacitu pouze 800 mAh. Nokia 109 nabízí až 33 dní pohotovostního režimu nebo až 7,5 hodiny hovoru.

Telefon poslouží i jako FM rádio nebo MP3 přehrávač – do telefonu je možné vložit SD kartu o kapacitě až 32 GB. Mobil neobsahuje Wi-Fi a nepodporuje ani 3G, na internet se připojíte maximálně přes EDGE. To by ale nemuselo tolik vadit, protože mobil obsahuje prohlížeč Nokia Xpress, který komprimuje až 90 % přenášených dat.



Přímo z výchozí obrazovky je možné přistupovat k sociálním sítím, jako je Facebook nebo Twitter. Ve výbavě nechybí ani deset prémiových her z dílen EA, které jsou zdarma ke stažení v Nokia Store.