Recenze odborníků

HTC Desire C


Desire C je druhý nejlevnější smartphone v nabídce výrobce HTC. Předností je operační systém Android ICS a kvalitní konstrukce.

HTC Desire C svým označením tak trochu mate. Výrobce jej totiž z nějakého důvodu nezařadil do nové série One, i když použitý operační systém, nadstavba Sense a prostředí fotoaparátu této sérii odpovídají. Podle názvu by se mohlo zdát, že jde o nástupce modelu Desire S, ve skutečnosti ale nahrazuje dosavadní dostupný model Wildfire S. Oproti němu má o trochu větší displej se shodným rozlišením, lepší hardware a především nový operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Fotoaparát bohužel přišel o přisvětlovací diodu, v praxi to ale vzhledem k výkonu foťáku předchozího modelu nemusí tolik vadit.

Desire C se nám do rukou dostal v době, kdy jsme testovali řadu špičkových modelů jiných výrobců. Proto jsme z něj nebyli zprvu příliš nadšeni, ale postupně si nás přístroj získal. Ukázal se totiž být spolehlivým společníkem, u kterého jsme ocenili příjemné kapesní rozměry. Uživatelé, kteří nehledají dotykáče s obřími displeji, budou tedy nadmíru spokojeni.