Recenze odborníků

Nokia 205 Asha Dual Sim


Nokia oficiálně oznámila dva nové modely, o kterých jsem již dříve informoval. Zároveň se chlubí novou sdílecí funkcí - Nokia Slam. Co je ale nutné podotknout je důležitý fakt, že Nokia upustila od odlišného typového značení u single a dual sim telefonů. To znamená, že Asha 205 i 206 budou jak dual-sim, tak i klasické jednosimkové telefony.

Nokia Asha 205



V současné době se Nokia snaží oslovit uživatele s potřebou psaní častých SMS, ale hlavně si uvědomuje význam sociálních sítí v dnešní době. Oproti současnému QWERTZ dual-SIM modelu Asha 200 se chce odlišit “výraznější” integrací Facebooku. O co se má jednat? Je to Facebook tlačítko pro rychlý vstup do příslušné aplikace. Nechybí rovněž sdílecí funkce Nokia Slam, Whatsapp a další funkce.

Co se týče hardwarové výbavy, tak se jedná o hodně ořezanou Nokii Asha 200. Proč? Akumulátor snížil svoji kapacitu na 1020mAh, fotoaparát je pouze VGA a chybí USB konektor. Naštěstí se pouze neořezávalo a nabízí quad band standardních 2G sítí. Tvarově se příliš nepodobá předešlým modelům a ostré hrany budou doplněny výraznými barevnými kombinacemi.