Recenze odborníků

Nokia 206 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nokia oficiálně oznámila dva nové modely, o kterých jsem již dříve informoval. Zároveň se chlubí novou sdílecí funkcí - Nokia Slam. Co je ale nutné podotknout je důležitý fakt, že Nokia upustila od odlišného typového značení u single a dual sim telefonů. To znamená, že Asha 205 i 206 budou jak dual-sim, tak i klasické jednosimkové telefony.

Nokia 206



Tento model nenavazuje na žádný předešlý telefon. Konečně se Nokia odhodlala nasadit u nedotykového S40 telefonu s alfanumerickou klávesnicí displej o rozměru 2,4″. Oproti modelům X2-00, X2-02 a chybí tlačítka pro ovládání hlasitosti a hudby a C2-01 zase disponuje 3G. To vše model 206 postrádá a k tomu se přidává i absence USB konektivity. Naproti tomu Nokia rovněž použila funkci Nokia Slam. Nebudou samozřejmě chybět výrazné barvy, jako jsou žlutá, azurová a další.



Nokia Slam



Nová sdílecí funkce nazvaná Nokia Slam je rychlé odesílání souborů po Bluetooth nejbližším telefonům bez ohledu na značku nebo OS (zde možná budou komplikace v podobě WP a iOS). Nokia se chlubí tím, že se jedná o funkci bez nutnosti párování telefonů a je skutečně rychlou možnost jednoduchého posílání souborů bez nutnosti navyšování ceny novým hardwarem (např. NFC). Je otázkou, zdali Nokia přidá tuto funkci i na starší telefony.