Recenze odborníků

Nokia 301 Dual Sim

Poznáváš tu známou tvář?


Obrázek 1
Obrázek 2
Důvod, proč jsem si pořídil tento model byl jediný - max. udávaná pohotovost 888 h (v přepočtu 5 týdnů). Vím, že u dual SIM telefonů se výdrž měří vždy s jednou SIM, ale i tak by to bylo fantastické. Nu, realita je zcala jinde. Výdrž (se 2 SIM) je jeden týden, výjimečně 9 dnů. Upozorňuji, že bydlím ve městě, tudíž signál výborný, a nepoužívám mobilní data. Kde udělali soudruzi z Finska chybu??



Co mi nejvíce chybí:

Samozřejmě WiFi a GPS, ale to je z popisu telefonu zřejmé. Co se už ale nedozvíte, je chybějící hlasové ovládání, takže pokud máte telefon připojen k bluetooth handsfree v autě, nemůžete vytáčet jména hlasem. Velice omezující. Ani hlasový výstup není tak kvalitní jako u předchozích modelů. Dále chybí indikační dioda nepřijatých hovorů a SMS. Protože používám ještě starý model Nokia 6303 classic, který tyto fičurky má, překvapuje mě jak výrobci postupně odstraňují z telefonů všechny ty maličkosti, které dělají používání telefonu komfortnějším. Displej je na sluníčku téměř nečitelný a je velice náchylný na poškrábání. Takže nutno použít pouzdro nebo ochrannou fólii. Foťáček je podprůměrný, použitelný pouze za dobrého světla.



Co se mi líbí:

Samozřejmě parfektní tlačítková klávesnice s velkými tlačítky. Směrový kříž je horší, musíte ho mačkat nehtem od palce, zapomeňte na ovládání v rukavicích. SMS se píší pohodlně, i když T9 je téměř nepoužitelná. Kde jsou ty časy, kdy Nokie (třeba stařičká Nokia 6310i) znaly všechna slova i v češtině? Ovládání je poměrně svižné (oproti smartphonům), i když Nokia 6303 je malounko rychlejší.

Přednosti



Kvalitní tlačítková klávesnice, relativně dlouhá výdrž (9 dnů), výměna druhé SIM za chodu

Nedostatky



Displej náchylný na poškrábání, špatně čitelný na slunku, nemá WiFi ani GPS, chybí indikační dioda