Info výrobce


Nokia 3710 Fold

Je příjemné být v kontaktu


Pro levné telefony většinou platí, že ceně odpovídá také horší výbava. Nokia představila nový mobilní telefon, který se bude vyznačovat nejenom nízkou cenou, ale také překvapivě dobrou výbavou.

Jedná se o mobil véčkové konstrukce s označením 3710 Fold a hned na první pohled nás zaujal povedený design. Ten je velmi moderní a telefon vypadá svěže a vesele, ocenili jsme také bytelnou konstrukci, otevírací kloub funguje dobře a vypadá, že něco vydrží. Vzhledem k véčkové konstrukci najdete na těle dva displeje, externí je ale opravdu minimální o má pouze informační hodnotu, zobrazuje například čas a stav baterie. Hlavní LCD displej má úhlopříčku 2.2 palce, jeho nejvyšší rozlišení je 240 x 320 pixelů a zobrazuje 16 mil barev. Nokia má tento displej v oblibě, používá ho poměrně často a jeho hlavní výhody jsou více než zřejmé. Je dostatečně detailní, příjemně ostrý a slušně čitelný i na přímém sluneční světle. Pro tuto cenovou relaci je to displej určitě nadprůměrný. Díky véčkové konstrukci vynikne také dobrá skladnost, kompletní rozměry těla jsou 89 x 47 x 15mm a hmotnost činí příjemných 94 g, takže do kapsy od kalhot ho umístíte naprosto bez problémů a nebude vám vůbec překážet. Pod displejem je umístěný jednoduchý ovládací panel skládající se z velkého středového tlačítka a čtyř doprovodných. Uživatelské rozhraní je jednoduché, veškerá činnost probíhá intuitivně a pokud máte s nějakou Nokií i minimum zkušeností, vše zvládnete bez problémů.

Další příjemné překvapení nás čekalo pod ovládacím panelem a jednalo se o klávesnici. Ta má celkem velké klávesy, které jsou od sebe navíc dostatečně oddělené, takže psaní SMS zpráv je vyloženě radost. Na zadní straně je umístěný vestavěný fotoaparát, jehož nejvyšší rozlišení 3.2 MPx nás trochu zaskočilo, to jsme v této cenové relaci opravdu nečekali. Fotoaparát zvládne samozřejmě také záznam videa se zvukem, je vybaven autofocusem a také LED bleskem. Ještě jeden fotoaparát najdete na panelu displeje což zamená, že tento model podporuje 3G sítě. Když už jsme u těch sítí, Nokia 3710 podporuje GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 + UMTS 900 / 1700 nebo 1700 / 2100 nebo UMTS 850 / 1900 / 2100 a o data se stará GPRS + EDGE + UMTS (3G). WiFi příjimač tu chyběl, to už bysme chtěli asi moc, ale překvapivě se tu nachází vestavěný GPS modul a předinstalovaný program Nokia Maps, což dělá z tohoto modelu pravděpodobně nejlevnější telefon s GPS na trhu. Co se týče další výbavy, najdete tu například webový prohlížeč, standardního e-mailového klienta, multimediální přehrávač a slot na paměťové karty typu microSD. Trochu nás zklamala horší baterie o kapacitě 860 mAh, která zaručuje maximální dobu hovoru 3 hodiny v 3G a 4 hodiny v normálním režimu. Samozřejmostí je bezdrátové rozhraní bluetooth a USB port pro propojení telefonu s počítačem.

Nokia 3710 Fold vypadá hodně zajímavě a pokud se podaří udržet cenu na předpokládané hranici 5000 Kč, mohlo by se jednat o velmi dobře prodejný telefon. Výbava je totiž na opravdu skvělé úrovni a líbil se nám i design. Prodej by měl začít okolo vánoc.