Info výrobce


Nokia X2-00

Přehrávejte vše nahlas


Nokia představila nový model s uživatelským prostředím S40, který nabídne hudební funkce. Ve výbavě levné novinky najdeme překvapivě pětimegapixelový fotoaparát a podporu sociálních sítí.

Nedlouho po představení svého špičkového modelu N8 Nokia uvedla další novinku. Ta má oproti top modelu skromnější výbavu a není to smartphone. Nokia X2 používá osvědčené uživatelské prostředí S40. Výbava je na danou cenovou kategorii slušná. Pouze 82 gramů vážící model X2 je vybaven QVGA displejem s úhlopříčkou 2,2 palce. K fotografování slouží pětimegapixelový fotoaparát. Ten není vybaven automatickým ostřením, LED blesk však nechybí. Videonahrávky bude možné pořizovat pouze v maximálním rozlišení QVGA.

Hudební schopnosti nové Nokie dokládají speciální tlačítka na levém boku, sloužící k ovládání hudebního přehrávače. Nechybí audio konektor 3,5 mm pro připojení klasických sluchátek. K dispozici jsou pak i stereo reproduktory. Paměť je možné pomocí paměťových karet zvětšit až o 16 GB. Novinka od finského výrobce nepodporuje sítě třetí generace, ani v její výbavě nenajdeme podporu wi-fi. Což je ale vzhledem k ceně pochopitelné. Na internet se tak připojíme pouze přes EDGE.

Ve výbavě se nachází internetový prohlížeč Opera mini a e-mailový klient. Podporován je snadný přístup na sociální sítě jako je Facebook, YouTube nebo MySpace. Nová Nokia by měla vydržet na příjmu až 22 a půl dne.

Nová Nokia má výrazný hranatý design a nabízet se bude ve dvou barevných variantách. Na výběr bude stříbrné provedení s modrými prvky a černá verze s červenými doplňky. Předností nového modelu je nízká cena.