Resumé

Aligator A370

Robustní telefon nejen pro seniory


Aligator A370 Aktuální informace
na Info-Lince

Lehký a robustní telefon nejen pro seniory s velkým barevným displejem a praktický nabíjecím stojánkem. Výhodou je kromě jiného i výrazně větší hlasitost oproti běžným telefonům a jednoduché, srozumitelné menu, které rychle pochopí i naprostý začátečník. Součástí přístroje je také výrazné SOS tlačítko na zadní straně telefonu, které jediným stisknutím aktivuje bezpečnostní funkce a unikátní lokalizační funkci SOS locator. To to tlačítko lze v menu telefonu jednoduše nastavit dle vašich potřeb, nebo ho můžete vypnout, takže nehrozí jeho nechtěné použití. A370 senior kombinuje srozumitelnou formou nové funkce s požadavkem na jednoduchost. Kromě velkého kontrastního displeje nabízí FM rádio které funguje i bez sluchátek , budíky, kalendář nebo také hudební přehrávač z možností přehráváníz paměťové karty. V případě potřeby využijete integrovanou LED svítilnu. Co je to SOS Locator?

SOS Locator je služba určená pro většinu telefonů ALIGATOR v aktuální nabídce. SOS Locator je soubor funkcí, které umožňují odeslání polohy telefonu po stisku SOS tlačítka pomocí běžné SMS zprávy. Příjemce zprávy si pak snadno prohlédne v mapě, kde se telefon nachází.

Majitel telefonu ALIGATOR stiskne SOS tlačítko. Vzápětí příjemce obdrží nouzovou SMS zprávu obsahující webový odkaz na zobrazení telefonu v mapě. Stačí tedy kliknout na tomto odkazu při čtení SMS zprávy a pozice telefonu je přehledně zobrazena přímo v mapě. Kromě toho je zobrazen stav nabití baterie odesílajícího telefonu, čas odeslání zprávy a další informace. Pro prohlížení stačí běžný telefon s internetovým připojením (není nutný smartphone).
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Aligator A370

Robustní telefon nejen pro seniory


Nouzové volání:



SOS tlačítko Ano

Typ SOS tlačítka Tlačítko

Počet předvoleb SOS tlačítka 5

SOS SMS Ano

SOS Locator Ano

Vzdálené ovládání Ano



Display:



Typ TFT 262000 barev

Podsvícení Bílé

Rozměry 36x29

Rozlišení 160x128



Vyzvánění:

Počet vyzváněcích melodií 11

Vibrace Ano



Funkce:



Svítilna Ano

Budík Ano

Kalkulačka Ano

FM rádio Ano

Podpora SIM toolkit Ano



Rozměry:



Výška 116.0 mm

Šířka 34.0 mm

Hloubka 16.5 mm

Váha 80 g



Baterie:



Typ Li-Ion 800 mAh

Výdrž při hovoru 270 min

Výdrž v pohotovostním režimu 168 h



Kontakty, SMS, paměť:



Paměť kontaktů v telefonu 100

Paměť SMS 50

Paměť na odeslané SMS Ano

Možnost odeslání SMS více příjemcům Ano



Obsah balení:



Telefon Aligator A370

Cestovní nabíječka

Kabel pro nabíjení a zároveň připojení k PC

Nabíjecí stojánek

Češtině a Slovenštině

Recenze odborníků

Aligator A370

Robustní telefon nejen pro seniory


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Aligator A370 je takový robustnější, jednodušší A360 s větším SOS tlačítkem na zadní straně a s nabíjecím stojánkem v základním balení. Cena je velmi podobná, stále nízká.



Aligator A370 je se svými 11,6 na 3,4 centimetry vyšší a užší než srovnávaná A360, přesto svým designem působí robustně a celkově není podobný žádnému mobilu řady A. Černá barva doplněná o oranžový postranní pruh a proužky na zadním krytu je opravdu unikátní.



SOS tlačítko se opět vrátilo na zadní stranu, je dostatečně velké a dá se dokonce vypnout kvůli zamezení nechtěnému použití. Po jeho případné aktivaci se odešle až 5 zpráv na předem definovaná telefonní čísla se stavem mobilu a jeho lokaci. Pokud tedy bude mít senior telefon u sebe, budete vždy vědět, kde se právě nachází.



Displej je barevný s rozlišením 160 na 128 bodů. Je tedy atraktivnější než klasický monochromatický displej. Přehledné menu je na něm dobře vidět.



Funkcí ale není mnoho, najdeme zde spíše základní služby jako je budík, kalkulačka nebo FM rádio. Telefon také podporuje SIM toolkit a navrchu najdeme svítilnou, jako u ostatních Aligatorů.



Příjemným bonusem je nabíjecí stojánek, který najdeme hned v základním balení. Samozřejmě máme možnost nabíjet mobil i přes klasickou nabíječku. Výdrž telefonu by měla dosáhnout až 168 hodin.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz