Resumé

Aligátor A340


Aligátor A340 Aktuální informace
na Info-Lince

Praktický mobilní telefon nejen pro seniory.

Snadno ovladatelný s přehledným displejem, multimedii a všemi důležitými funkcemi seniorských telefonů.

Principy určování polohy

SOS locator využívá dvě metody určení polohy, jednak zaměření přes systém GPS, jednak zaměření v mobilní síti GSM. Telefony ALIGATOR, které jsou vybaveny GPS přijímačem kombinují obě metody, telefony bez GPS přijímače používají druhou metodu.

Metoda pomocí GPS umožňuje velmi přesné určení polohy s přesností na metry či dokonce centimetry, bohužel však nefunguje uvnitř budov nebo je-li omezen výhled na oblohu. Určení polohy může také být poměrně časově náročné.

Naproti tomu výhody metody GSM spočívají v rychlosti zaměření, která je téměř okamžitá a navíc funguje spolehlivě i uvnitř budov. Přesnost je závislá na hustotě pokrytí GSM sítě v lokalitě. Ve městech je přesnost zaměření typicky desítky až několik málo stovek metrů, mimo města s klesající hustotou sítě, klesá i přesnost zaměření. Přesto však poskytuje dobrou informaci o lokalitě, kde se telefon nachází.
Služba SOS Locator je poskytována všem uživatelům podporovaných telefonů ALIGATOR zcela zdarma. Odeslání zprávy je tarifikováno podle standardního ceníku operátora za odeslání SMS zprávy.

Dostupné barvy: Černá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Aligátor A340


Rozměry: 113 x 54 x 15 mm



Rozlišení displeje: 160 x 128 bodů, barvy TFT 262000



Délka hovoru - až 270 minut



Pohotovostní režim - až 240 hod



Baterie - Li-On , 700mAh



Konektor : Micro USB



Nabíjecí stojánek



Pásma GSM - 900 / 1800 MHz



Max. počet uložených tónů : 5 + vlastní



Podpora paměťové karty - Micro SD



FM rádio, přehrávač hudby a videa



Svítilna



SOS tlačítko



SOS Locator

Recenze odborníků

Aligátor A340


Aligator obměňuje svoji řadu A novým modelem A340, který nahrazuje velmi úspěšný a kladně přijatý A330. Některé funkce jsou nové, nízká cena zůstává stejná.



Aligator A340 je klasickým mobilem pro seniory. Oblý design s dostatečně velkými klávesy a oranžovým monochromatickým displejem je tradičním znakem mobilů Aligator. 11 centimetrů vysoký a 4,7 centimetrů široký mobil dobře padne do ruky a díky 79 gramové hmotnosti ho ani neucítíte.



SOS tlačítko samozřejmě nemůže chybět. Nachází se na zadní straně a po jeho stisknutí se odešle poloha a stav telefonu až na 5 předvolených čísel. Sledování polohy také funguje i v běžném stavu telefonu.



Svítilna už také bývá stálou součástí Aligatorů, pro noční trasu na toaletu nebo odemykání dveří za tmy je více než dostačující.



A340 se nejvíce liší v té softwarové rovině. Využívá totiž novou platformu Infineon, díky kterému máme možnost využití mobilního bankovnictví nebo SIM toolkitu. Mezi další funkce patří budík, kalkulačka, vzdálené ovládání, hlasité hands-free, hlasový doprovod kláves a připomínky.



Infineon má také dopad na lepší výdrž baterie, to se vždy hodí. Výdrž na jedno nabití by měla být až 240 hodin. Nabíjení pak funguje přes microUSB konektor na spodní straně mobilu. Aligator nabízí k dokoupení i nabíjecí stojánek pro snadnější nabítí.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz