Resumé

Nokia 220 Dual SIM


Nokia 220 Dual SIM
1995 Kč

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Jednoduchý mobilní telefon Nokia 220

Nokia 220 je dalším přírůstkem do početné rodiny mobilních telefonů značky Nokia. Jedná se o jednoduchý mobilní telefon klasického designu s klávesnicí pro běžnou komunikaci. Přináší barevný displej s dobře čitelnými znaky a vyniká jednoduchostí a nízkou hmotností. Profil přístroje Nokia 220 je vyveden v mírně zaobleném provedení, které se skvěle přizpůsobí Vaší dlani.

Stvořen pro dvě SIM karty

Máte dvě SIM karty a pro každou jeden telefon? Nebaví Vás nosit dva telefony zároveň? S mobilním telefonem Nokia 220 už nemusíte. Je totiž vybaven dvěmi sloty pro dvě SIM karty. Můžete tak mít pohromadě své soukromé i firemní telefonní číslo.

Široké možnosti použití

Jedná se o klasický telefon s se základní klávesnicí, na které budete moci psát SMS, e-maily, chatovat a komunikovat přes sociální sítě. S tímto telefonem můžete komunikovat s přáteli na cestách, fotit, hrát hry nebo poslouchat FM rádio a vlastní muziku.
Vše, co od klasického telefonu potřebujete

Přístroj je vybaven 2.4" LCD displejem s rozlišením 240 x 320 pixelů. Paměť telefonu je možné rozšířit na až 32 GB pomocí paměťové karty microSD. Fotoaparát přístroje je v tomto případě 2 megapixelový. Pro poslech hudby je komunikátor vybaven i 3,5 mm sluchátkovým konektorem a nechybí ani standardní microUSB port.
Klíčové vlastnosti

Přístroj spravuje operační systém Nokia OS. Baterie BL-5C nabízí kapacitu 1100 mAh, díky které přístroj vydrží v pohotovostním režimu až 29 dní nebo 51.5 hodin hudby a až 15 hodin hovoru. Podporovány jsou sítě GSM při frekvencích 900/ 1800 MHz. Nokia 220 je vybaven bezdrátovou technologií Bluetooth 3.0 pro komunikaci s počítačem nebo ostatními bluetooth zařízeními v dosahu. Velikost Nokia 220 odpovídá rozměrům 116,4 x 50,3 x 13,2 mm a hmotnost činí pouze 83,4 gramů.

Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia 220 Dual SIM


Základní údaje

Typ telefonu: Klasický

Operační systém: Nokia OS

Standardy mobilních telefonů: GSM

Podporované frekvence [MHz]: 900, 1800

Počet jader: 1

Typ SIM karty: dual SIM, mini SIM

Slot pro paměťové karty: Ano

Vibrace: Ano

Konektor: 3.5mm (TRRS), micro USB 2.0 Velikost Výška [mm]: 116,4

Šířka [mm]: 50,3

Hloubka [mm]: 13,2

Hmotnost [g]: 83,4 Displej Typ displeje: TFT TN

Velikost displeje [palce]: 2,4

Rozlišení displeje [pixel]: 320 x 240 (QVGA)

Data GPRS: Ano

Bluetooth: Ano

Multimédia MP3: Ano

Radio: Ano

Rozlišení fotoaparátu [MP]: 2

Baterie Pohotovostní doba max. [h]: 576

Doba hovoru max. [h]: 15

Kapacita baterie [mAh]: 1 100

Recenze odborníků

Nokia 220 Dual SIM


Obrázek 1
Obrázek 2
I v dnešní době, kdy prim hraje úhlopříčka displeje či počet jader, se najde mnoho uživatelů, kteří ocení spíše malé rozměry, klasickou klávesnici a dlouhou výdrž. Tato skupinka se těší zájmu Nokie, která myslí i na základní telefony a ani rok 2014 nebude výjimkou. Dnes se představila Nokia 220, základní model se vším potřebným. Základ tvoří 2,4palcový displej s rozlišením 240 x 320 pixelů. Zde asi není nutno nějak dlouze polemizovat nad kvalitou. Totožný panel jsme viděli již mnohokrát a vždy můžeme konstatovat, že je plně dostačující. Alfanumerická klávesnice vyniká zvýšenou odolností vůči prachu či stříkající vodě. I to se může hodit.



Nokia 220 se má prodávat za zhruba 750 Kč, avšak i za tuto cenu získáte připojení k internetu přes 2G sítě. O rychlost se až tak obávat nemusíte, neboť je připraven prohlížeč Nokia Xpress Browser, který každou stránku nejprve zkomprimuje. S internetem souvisí i sociální sítě a tak jsou již nativně nainstalovány aplikace pro Facebook, Twitter a Yahoo Messenger. Dostalo se také na Bluetooth.



O zábavu se postarají třeba hry. Hned do základu Nokia přichystala šest lákavých titulů od francouzského vývojářství Gameloft. Jmenovitě jde o Block Breaker 3, Asphalt 6, Avengers, Assassin´s Creed, Modern Combat 2 a Real Football. Pokud vás hry omrzí, je tu hudební přehrávač a možnost využívat až 32GB paměťovou kartu. Na jedno nabizí vydrží Nokia 220 přehrávat hudbu až 51 hodin. Využít můžete rovněž služeb 2megapixelového fotoaparátu.



„Nokia 220 byla navržena pro ty, kdo chtějí klasický telefon a tradiční klávesnici. Oceňují známý design, protože jim připadá praktičtější, pohodlnější a snadněji použitelný, přitom ale chtějí využívat funkce smartphonů, jako je neustálý přístup k sociálním sítím nebo internetu,“ říká Timo Toikkanen. „Nokia 220 je náš nejdostupnější telefon s internetem, přináší cloudové technologie další miliardě lidí.”



Během pár minut jsme s telefonem neměli žádné problémy. Nokia 220 rozhodně splnila naše očekávání. V dané cenové kategorii nemůžete čekat vysoké rozlišení displeje, nejrychlejší reakce a podobně. Nokii 220 však s danou cenovkou nemáme téměř co vytknout. Je stabilní, vzhledové povedená a za skvělou cenu. Mnozí by možná ocenili Wi-Fi, ale v dané cenové kategorii by to byl velký komfort.



Nokia 220 bude dostupná hned ve dvou variantách. Opět se myslelo i na podporu dvou SIM karet. K dispozici bude hned několik barevných provedeních.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz