Resumé

Huawei Ascend Y330


Huawei Ascend Y330
2695 Kč

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Huawei Ascend G330 White je poháněný operačním systémem společnosti Google. Verze operačního systému Android je 4.0 Ice Cream Sandwich. Display Huawei Ascend G330 White má 4" a rozlišení dnes již průměrné 800x480 px, panel dokáže zobrazit 16 milionů barev. Fotoaparát Huawei Ascend G330 White má ve vínku 5MPix čip, který podporuje automatické ostření. Srdcem Huawei Ascend G330 White se stal dvoujádrový procesor o frekvenci 1 GHz. V konektivitě je k dispozici připojení k WiFi.

Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Huawei Ascend Y330


Souhrn



Zařazení :Smartphone

Výrobce: Huawei

Konstrukce: dotykové

Hmotnost: 126 g

Možnost paměťové karty: ano

Paměť RAM: 512 MB



Displej



Rozlišení displeje: 800 x 480

Velikost displeje: 4 palců

Počet barev: 16mil barev



Rozměry

Výška: 122.1 mm

Šířka: 63.5 mm

Hloubka: 11.3 mm



Fotoaparát



Fotoaparát: ano

Automatické ostření: ne



Další funkce a vlastnosti



Operační systém: Android 4.2

Dual sim: ne

Výměnné kryty: ne

Přehrávání MP3: ano

Psaní SMS a e-mailů

Multimediální zprávy MMS: ano



Baterie



Typ baterie: Li-Polymer

Kapacita baterie: 1500 mAh

Doba hovoru: 360 min



Hardware



Uživatelská paměť: 4096 MB

Počet jader procesoru: 2



Datové funkce

GPS modul: ano

WiFi: ano

Bluetooth: ano

NFC: ne

GPRS: ano

EDGE: ano



Aplikace

FM rádio : ano

Recenze odborníků

Huawei Ascend Y330


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Design a konstrukce: elegantní kvádřík



Příznivci minimalizmu určitě zbystří, jelikož díky 4palcovému displeji činí rozměry 122,1 × 63,5 × 11,3 mm a telefon se tak pohodlně vejde i do malé kapsy. Příjemná hmotnost 126 gramů ze standardu nevybočuje a telefon se drží příjemně, což ještě umocňují krásně zaoblené rohy. I přes použití plastových materiálů je konstrukce kvalitně zpracovaná, odnímatelný zadní kryt drží pevně na svém místě a po této stránce ve mně zanechal dobrý dojem.

Čelní straně dominuje displej s již zmiňovanou úhlopříčkou 4 palce a pod ním se nachází trojice senzorových tlačítek, jejich rozmístění si ale budete muset zapamatovat, nedisponují totiž podsvětlením. Prvky na přední straně pak završuje reproduktor umístěný nad displejem. Ano, žádná čidla ani přední kamerku tu bohužel nehledejte. Dokonce tu není ani informační LED dioda, která by si tu své místo určitě zasloužila.

Zadní strana je elegantně lesklá, tento efekt ale za několik okamžiků zmizí pod vašimi otisky prstů. V horní části najdeme čočku fotoaparátu s hezkým stříbrným lemováním, což osvěžuje vzhled a telefon se tak neztrácí v záplavě jednobarevných kvádrů. Pod fotoaparátem se pak vyjímá stříbrné logo Huawei. Sloty na paměťovou kartu a SIM kartu se spolu s vyměnitelnou baterií nachází pod zadním krytem. Horní strana telefonu hostí vypínací tlačítko, i přes kompaktnost zařízení tak bohužel musíte nepříjemně přehmatávat, a 3,5mm jack konektor. Na levém boku najdeme dvojici tlačítek pro regulaci hlasitosti, naopak na pravém boku se nachází nabíjecí konektor.

Displej a zvuk: na dobré cestě



Displej dostal rozlišení 800 × 480 pixelů, což je na čtyřech palcích dostatečná hodnota a jemnost je na dobré úrovni. Panel je typu TFT IPS a nabídne poměrně slušné pozorovací úhly, i když při pohledu ze spodu jsou barvy velmi zkreslené. Přímé slunce také zvládá bez větších problémů, jas si ale budete pokaždé nastavovat ručně. Sklíčko displeje není tvrzené a je velmi náchylné k poškrábání. Pokud tedy víte, že telefon bude směřovat do dětských rukou nebo bude určen někomu, kdo si při používání telefonů nebere servítky, doporučujeme určitě zakoupit ochrannou fólii.

Pokud jste do teď v textu a na fotografiích marně hledali umístění hlasitého reproduktoru, tak vám nyní prozradím, že reproduktor pro hovory a hlasitý jsou jedno a totéž. Ano, toto skloubení už používá jen málo výrobců, Huawei se ale přiklonil právě k tomuto tahu. Má to své výhody. Při položení telefonu na stůl není reproduktor zakrytý a hudba i notifikace jsou dobře slyšet. Co se týče kvality zvuku, spíše nenadchne. Jako upozornění na notifikace poslouží, ale hudba se z něj neposlouchá dobře, obzvlášť na nejvyšší hlasitost. To výstup do sluchátek je jiná káva a poslouchat oblíbenou hudbu je jedna radost. Zvuk je velmi kvalitní a toto zařízení se pro poslech hudby ve sluchátkách opravdu hodí. Pokud byste i tak nebyli spokojeni, můžete použít vestavěný ekvalizér.

Baterie a výdrž: klasika, nic víc



V této kapitole se neodehraje nic překvapivého, telefon totiž disponuje uživatelsky vyměnitelnou baterií s kapacitou 1 500 mAh. Výdrž se tedy nevymyká zažitému 1 až 1,5dennímu standardu, u hůře vybaveného mobilu bychom čekali více. Pokud si ale budete hlídat jas displeje, odoláte pokušení zahrát si hru nebo zkontrolovat příspěvky na mobilenet.cz, telefon vás odmění klidně i dvěma až třemi dny výdrže. Při bezhlavém paření vám naopak nevydrží ani do večera.

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon připojený k Wi-Fi přehrával HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách na 50 %. Výdrž činila 5 hodin a 2 minuty, tedy spíše horší průměr. Nepříjemné je to ale zejména u nabíjení, jelikož výrobce přibalil nabíječku s výstupním proudem pouhých 550 mA a do plné kapacity se telefon nabije za dlouhé 3 hodiny a 13 minut. Do 80 % kapacity si počkáte 2 hodiny a 24 minut. Není tak od věci použít jinou, silnější nabíječku.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz