Resumé

Nokia Asha 501

Hýbe se tempem života


Nokia Asha 501
320 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Jediným smýknutím rychle přejdete ke všem oblíbeným položkám
Smýknutím k zobrazení Fastlane. Aktualizujte sociální sítě a mějte přehled o nadcházejících událostech, o navštívených místech a také o tom, co se právě děje – to vše na jediné obrazovce.


Vynikající design
Nová Asha 501 je postavena pro výkon. Skleněný displej odolný vůči poškrábání a vyměnitelné kryty si poradí s každodenním životem. S baterií vám bude sloužit až 48 dnů v pohotovostním režimu. Zkuste ji – budete ohromeni.


Bohaté prohlížení, nízké datové nároky
S prohlížečem Nokia Xpress Browser vám váš datový tarif vydrží déle. Prohlížeč má nízké nároky na přenos dat, přičemž nabízí neomezené možnosti prohlížení webu. Hledáte ještě větší svobodu? Připojte se k internetu pomocí vyhledávače sítí Wi-Fi.

Najděte aplikaci pro cokoliv
V novém telefonu Asha 501 najdete celou řadu těch nejlepších aplikací – včetně Facebooku, Twitteru, FourSquare, Bejeweled 3, Plants vs. Zombies a dalších. Díky upozorněním na zamykací obrazovce budete mít neustále přehled o e-mailu, chatu a sociálních sítích.


Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia Asha 501

Hýbe se tempem života


Rozměry

Délka: 99,2 mm

Šířka: 58 mm

Tloušťka: 12,1 mm

Hmotnost: 98 g



Displej

Velikost displeje: 3 '

Funkce displeje: Ovládání jasu, Odezva na dotyk, Režim s nízkou spotřebou energie, Displej Nokia Glance, Dvojité klepnutí na displej



Fotografování

Velikost snímače hlavního fotoaparátu: 3,2 MP

Rozlišení fotoaparátu: 1280 x 960, 1600 x 1200, 2048 x 1536, 640 x 480

Typ ostření fotoaparátu: Pevné ostření



Řízení spotřeby

Maximální doba v pohotovostním režimu: 48 dní

Maximální doba hovoru (2G): 17 h

Maximální doba přehrávání hudby: 56 h

Recenze odborníků

Nokia Asha 501

Hýbe se tempem života


Novou generaci řady Asha představil samotný CEO Nokie Stephen Elop na tiskové konferenci v Novém Dílí v Indii. Výběr města i státu je vpravdě symbolický. Levných modelů Asha se totiž zdaleka nejvíc prodá právě v této obrovské jihoasijské zemi, kde existují stamilióny potencionálních zákazníků s poměrně nízkými finančními možnostmi, pro které jsou přístroje typu telefonů Asha ideálním řešením. Nokia tedy hodlá i nadále budovat nejen v Indii své získané renomé v segmentu nejlevnějších telefonů.



Jednotný design „made in Nokia“

V poslední době se finský výrobce jednoznačně u svých modelových řad snaží sjednotit základní rysy designového pojetí tak, aby bylo každému hned zdálky jasné, že právě tohle je Nokia. Zaoblené rysy chytrých lumií tak postupně můžeme vidět i u nejnižších řad, jednoduše značených stovkovými ciframi tak právě i u mezi řady Asha.



Nový model 501 se však lumiím přibližuje ještě těsněji. Vidět jsou charakteristické zaoblené tvary a křiklavé barvy. Doposud známé Ashy patřily do úplně jiné designové rodiny. Celkové rozměry novinky činí 99 milimetrů na výšku, 58 milimetrů na šířku a 12,1 milimetrů v profilu. Hmotnost se zastavila na příjemné hodnotě 98 gramů.



Základem pro ovládání bude výhradně dotykový displej. Jedná se o TFT panel s úhlopříčkou rovné 3 palce a rozlišením QVGA (240x320 pixelů). Jemnost tohoto displeje bude tedy papírově oproti dnešním standardům opravdu nízká. Na druhou stranu již ale z našich zkušeností dobře víme, že znatelný rastr displeje se dá schovat za chytře (jednoduše) provedenou malbu uživatelského prostředí.



Asha nové generace

Nokia v tiskové zprávě uvádí, že 501 je prvním modelem nové řady Asha. Ta by se krom výše popisovaného designu, sjednoceného s řadou Lumia, měla vyznačovat také přepracovaným uživatelským prostředím. Dosavadní celodotykové Ashy se postupně vyvíjeli ze starého prostředí Series 40. Nová generace představuje další velký skok.



Vše se daleko více ponese v duchu dnešního módního trendu, který je založen na ovládání gesty. Některé zahraniční servery nové UI označují jako grandchild (vnouče) MeeGo OS. Toto označení je opravdu příznačné. Již odemknutí telefonu totiž probíhá za pomoci dvojího poklepání prstem na displej. Ovládací prostředí se potom skládá ze dvou obrazovek. První z nich se jmenuje Fastlane, a měla by ukazovat vaši přítomnost i budoucnost. V zásadě byste tedy měli vidět například naposledy spuštěné aplikace, upomínky z kalendáře, různé notifikace z Facebooku a tak dále. Druhá základní obrazovka nového prostředí bude obsahovat prosté menu nainstalovaných aplikací.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz