Resumé

Samsung Galaxy Core 2


Samsung Galaxy Core 2
440 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Samsung opět obohacuje své portfolio řady Galaxy Core o další model, novinka nese označení Galaxy Core II. Ta se bude snažit zaujmout už svým designem, opět tedy nechybí imitace kůže na zadním krytu. Z hardwarové výbavy můžeme zmínit čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, největším plusem je však dosazení Androidu ve verzi 4.4 KitKat.

Samsung nezahálí a stále chrlí jeden model za druhým. Mezi nejnovější přírůstky se řadí i dnes představený Galaxy Core II, který se bude snažit útočit příjemným (i když už dost okoukaným) designem, funkční výbava však nijak zvláště nepřekvapí.

Hned na úvod zmíníme, že Samsung Galaxy Core II je opět plastový. Přesto se snaží vymykat a oproti svým početným bratříčkům nabídne jedno ozvláštnění. Samozřejmě mluvíme o imitaci kůže na zadním krytu, tento designový prvek si Samsung většinou schovával pro hodnotnější zařízení, typicky pro Galaxy Note. Rozměry telefonu se zastavili na 130,2 x 67,9 x 9,8 milimetrech, hmotnost je pak poněkud nadprůměrných 138 gramů.

Samsung se také vzdal oblázkovitého designu a telefonu dodal trochu ostřejší rysy, i když podobenství s dalšími modely samozřejmě nezapře. Samsung Galaxy Core II se bude prodávat hned ve dvou nejtypičtějších barevných variantách, tedy v černé a bílé. Dalších barevných variant se s největší pravděpodobností dočkáme později.

Design telefonu nepřekvapí, nejinak tomu však bude i u vnitřností zařízení, na které se teď podíváme. Galaxy Core II nabídne 4,5palcový displej s WVGA rozlišením, konkrétně tedy 800 × 480 pixelů. Samsung nedosadil ani žádnou speciální technologii, jedná se tak bohužel o klasický LCD TN zobrazovač. O výkon se bude starat čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, ten by měl dostačovat na provoz náročné grafické nadstavby TouchWiz, která samozřejmě nechybí ani v případě Galaxy Core II.
Paměť RAM se zastavila na hodnotě 768 MB, interní paměť pak činí pouhé 4 GB. Samozřejmě nechybí podpora paměťových karet, a to až do výše 64 GB. Potěšující zprávou je dosazení Androidu ve verzi 4.4 KitKat. Galaxy Core II dále nabídne podporu dualSIM, to koneckonců dokazuje (a prozrazuje) také ikona DUOS na přední straně telefonu. Baterie nabídne kapacitu rovných 2 000 mAh, což by vzhledem ke slabším vnitřnostem mohlo dostačovat pro pohodlnou dvoudenní výdrž.

O konektivitu se postará kromě základního GPRS a EDGE také HSPA+, podporu rychlých datových přenosů LTE však bohužel musí případní zájemci oželit, stejně jako oblíbené NFC. To je velká škoda, Samsung by se mohl dosazením těchto technologií tak trochu odlišit od konkurence, a to i ve vlastních řadách. Pro připojení na krátkou vzdálenost se bude hodit Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth ve verzi. 4.0. K dispozici bude pochopitelně také GPS včetně ruské alternativy v podobě čipu GLONASS. Potěšující zprávou je také přítomnost FM rádia s podporou RDS.

Samsung Galaxy Core II nabídne hned dvojici integrovaných fotoaparátů, přičemž ten hlavní nabídne rozlišení 5 Mpx. Primární fotoaparát nepostrádá autofokus ani přisvětlovací LED diodu, za což Samsung rozhodně chválíme. Sekundární kamera pro videohovory nabídne základní VGA rozlišení 0,3 Mpx, tohle pro kvalitní selfie tedy rozhodně nebude.

Samsung Galaxy Core II je tak pouze oživením staré verze Galaxy Core, při troše sarkazmu můžeme říci, že se jedná pouze o další „převlečený“ model. Samsung prozatím neupřesnil kdy, ani za kolik se bude novina prodávat. Vzhledem k výbavě však lze předpokládat nasazení velmi příjemné ceny, tedy tak, aby si novinku mohl dovolit opravdu téměř každý.

Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy Core 2


Konstrukce: 130,2 × 67,9 × 9,8 mm, 138 g

Displej: 4,5" 800 × 480 px, dotykový: kapacitní

Fotoaparát: ano, 5 Mpx, LED dioda, autofocus

video: ano

Chipset: CPU: 4×1,2 GHz

Paměť: RAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB

paměťové karty: microSDHC

Datové funkce: HSPA: 42 / 5,76 Mb/s, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0 (A2DP), NFC: ne

Operační systém Android 4.4

Multimédia hudba: ano, výstup: 3,5mm jack, video: ano: mp4, FM rádio

Navigace vestavěná GPS: ano, Google Mapy, elektronický kompas

Akumulátor a výdrž: 2 000 mAh

pohotovostní doba: ? hodin

doba hovoru: ? minut

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Core 2


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
S cenou pod 5 000 Kč si můžete pořídit novinku Samsung Galaxy Core 2, a to v bílé nebo černé barvě. Výrobce jej má také v Duos variantě s podporou dual SIM, jde o označení SM-G355H, zatím jej u nás neprodává.

Menší telefon s větší tloušťkou skoro 10 mm váží citelných 138 g a to je komplet z plastu. Krycí plast nad displejem se dá snadno promáčknout, až uvidíte „duhu“, pod displejem nepřehlédnete senzorové klávesy a hardwarovou prostřední. Tlačítka nejsou podsvětlená, displej má tradiční TFT technologii, tedy žádný AMOLED nebo IPS. Viditelnost na slunci není moc dobrá, jas si regulujete sami, čidlo chybí. Pozorovací úhly raději nezkoušet a dívat se na displej zpříma.

Stříbrná linka na obvodu je efektně doplněna mříkou, záda zase mají asi připomínat kůži, dle povahy jeho povrchu. Zámek mobilu najdou vaše prsty na pravé straně, vlevo pak nechybí ovládání hlasitosti. Klasickou spoušť fotoaparátu nemá cenu hledat.Nahoře upotřebíte nezbytný 3,5mm konektor, dole pak microUSB. Zadní kryt je pevně nacvaknutý na těle mobilu, poskytuje útočiště pro 5Mpx fotoaparát, LED blesk a hlasitý reproduktor. Po sejmutí spatříte 2 000mAh baterii, která brání přístupu k microSD slotu a microSIM. Duos verze má navíc ještě jeden SIM slot v levé části nad baterií. Výrobce vsadil na 4jádrový procesor 1,2 GHz a 768 MB RAM. To vše hýbe Androidem 4.4.2 s nadstavbou TouchWiz. Odezva mobilu zejména při přechodech, animacích a spouštění aplikací není příkladná, prostředí je trochu zpomalené a mírně se trhá. Vnitřní prostor 4 GB se po startu nového telefonu změní na 1,65 GB pro uživatele, počítejte s dokoupením microSD karty.

TouchWiz s hravou grafikou plnou kulatých tvarů ikon a barviček jsme již viděli třeba u Galaxy S5, tady je sdamozřejmě ještě trochu jednodušší a dostatečně přehledné. S mobilem funguje vše podstatné, od volání, po komunikaci na Hangouts, Facebook Messengeru apod. Zásoba aplikací v telefonu není zbytečně velká, kromě Google aplikací pro navigaci a další činnosti možná oceníte záznamník, kalendář, organizér a zbytek drobností, stejně najdete vše na Google Play.Samsung Galaxy Core 2 fotí 5Mpx snímačem s autofokusem a LED bleskem, nižší kvalita je vidět hned. Video není ani HD rozlišení, na tohle se nehodí. Core 2 je levnější telefon s nejnovějším Androidem 4.4, který mu ovšem dává zabrat. Dle mého názoru bych raději sáhl po modelu s 1 GB RAM a kvalitnějším displejem.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz