Resumé

Samsung Galaxy Grand Neo Duos (i9060)


Samsung Galaxy Grand Neo Duos (i9060)
500 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Přichází další zajímavý smartphone od Samsungu. Samsung Galaxy Grand Neo Duos GT-I9060 ohromí velkým 5 palcovým displejem ve štíhlém provedení, rychlým procesorem, velkou životností baterie a dvěmi sloty pro souběžné použití dvou SIM karet. Multitasking, práce a zábava bude nyní mnohem rychlejší.

Máte dvě SIM karty a pro každou jeden telefon? Nebaví Vás nosit dva telefony zároveň? S mobilním telefonem Samsung Galaxy Grand Neo Duos už nemusíte. Je vybaven dvěmi sloty pro dvě SIM karty. Můžete tak mít pohromadě své soukromé i firemní telefonní číslo.

Kdo by nechtěl mít velkou obrazovku? S telefonem můžete díky 5.01palce obrazovce dělat spoustu věcí - telefonovat, sledovat videa na You Tube, fotit, přehrávat hudbu, prohlížet si obrázky, cestovat s GPS navigací, komunikovat přes Skype a Facebook, natáčet videa a nebo surfovat po internetu přes Wi-fi síť. Přístroj je vybaven technologií NFC, která bezdrátovou komunikaci podporuje.

Smartphone můžete vytěžit na maximum díky funkci Multi Window. Mějte otevřené dvě aplikace najednou díky velkému displeji a podpoře multitaskingu. Pop-up obrazovka Vám dovolí mít najednou otevřené video, zatímco píšete SMS, brouzdáte po webu nebo sledujete jinou činnost. Vše je jednoduché, moderní a svěží.

Samsung Galaxy Grand Neo Duos GT-I9060 využívá Android, populární verzi operačního systému pro mobilní zařízení. Ten mimo jiné nabízí inteligentní notifikace umožňující rychlou práci s událostmi, nádherné widgety, s nimiž budete mít dokonalý přehled o všech důležitých informacích, nebo možnost snadného přizpůsobení domovské obrazovky pomocí přetažení. Systém Android je nyní rychlejší a intuitivnější než kdykoli předtím.

Samsung Galaxy Grand Neo Duos GT-I9060 je vybaven čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,2 GHz. Displej s velikostí 5,01palce má rozlišení 480 x 800 bodů. Pro systém, data a aplikace je k dispozici 8 GB interní paměti a pro rozšíření je určen microSD slot až 64 GB. 5 MPix fotoaparát je doplněn o přední VGA fotoaparát. Báječná je také konektivita pomocí WiFi, Bluetooth a USB. Smartphone komunikuje v sítích GSM 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz 2G i 3G. Rozměry přístroje činí 143.7 x 77.1 x 9.6 mm a hmotnost dosahuje 163 gramů. O správu aplikací se stará systém Android.

Dostupné barvy: Černá, Bílá, Limetková, Oranžová
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy Grand Neo Duos (i9060)


Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce: Dotykový displej

Platforma: Google Android

Verze operačního systému: Android 4.2 (Jelly Bean)

Frekvence procesoru: 1 200 MHz (1,2 GHz)

Počet jader procesoru: 4×

Operační paměť: 1 024 MB (1 GB)

Paměť

Velikost úložiště: 8 GB (8 192 MB)

Slot pro paměťovou kartu: Micro SD

Maximální velikost paměťové karty: 64 GB

Displej

Úhlopříčka displeje: 5,01palce

Rozlišení v pixelech: 480×800

Typ displeje: TFT

Funkce: Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, Dual SIM, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač

Senzory: Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Senzor přiblížení

Multimédia

Podporované audio formáty: MP3,M4A,3GA,AAC,OGG,OGA,WAV,WMA,AMR,AWB,FLAC,MID,MIDI,XMF,MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA

Podporované video formáty: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Podporované služby

Integrované služby: Gmail, YouTube, Google Play

Fotoaparát

Rozlišení snímače: 5 Mpx

Funkce fotoaparátu: Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa

Podporované internetové protokoly:

GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA

Konektory: Jack 3,5mm, USB micro

Rozměry

Šířka: 77,1 mm

Výška: 143,7 mm

Hloubka: 9,6 mm

Hmotnost přesně: 163 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Grand Neo Duos (i9060)


Obrázek 1
Obrázek 2
Samsung Galaxy Grand Neo je další recyklovaný model v řadě, který přízviskem Neo značí drobné vylepšení nad dřívějším modelem Galaxy Grand. To se týká zejména procesoru, kde bylo dvoujádro nahrazeno čtyřjádrem, a systému. V novince je přítomen novější Android 4.2.2. Nesmíme zapomenout ani na netradiční barevné varianty. Zatímco původní Grand byl vyráběn v bílé a černé, novější model experimentuje a k těmto barvám přidává limetkovou a oranžovou. Výběr barevných variant je tak poměrně široký, na testování jsme však dostali pouze základní bílou verzi. Jak se nám v praxi osvědčila.

Vzor z minulosti



Samsung Galaxy Grand Neo se zcela jistě vzhlédnul ve starším tabletofonu Galaxy Note II. Z jeho dob model vlastně vychází, poznat to můžeme i ze staršího produktového označení GT-I9060. Čelní strana testovaného modelu je vyvedena v lesklém plastu, přesněji řečeno se jedná o krycí sklo, pod nímž se ukrývá pětipalcový TFT LCD displej s poměrně nízkým rozlišením 800 × 480 pixelů. To se samozřejmě promítlo i na kvalitě zobrazování, při běžné pozorovací vzdálenosti občas rozpoznáte jednotlivé body a zvláště menší texty se místy zdají neostré. U displeje postrádáme automaticky regulovatelný jas, musíte se jej ujmout manuálně, a to přes horní výsuvnou lištu. Na sluníčku však ani maximum nepomůže úplně stoprocentně. Pozorovací úhly jsou naproti tomu na slušné úrovni, téměř nedochází k degradaci barev.

Domovské tlačítko se mačká jistě, slyšíte i hlasité cvaknutí. Vrací vás na domovskou obrazovku, případnou prodlevu klávesy můžete vyřešit deaktivací dvojkliku pro spuštění aplikace S Voice, která stejně hlasové příkazy v češtině neumí vyhodnotit. Senzorické ovladače po stranách postrádají vibrační odezvu, takže pokud si deaktivujete nepříjemnou zvukovou odezvu, nebudete mít jistotu, zdali jste tlačítka stiskli. Levá otevírá kontextové nabídky, podržením pak Chytré karty Google. Napravo je umístěna zpětná šipka, jejím delším podrženém aktivujete režim Multidisplej, tedy zobrazení až dvou vybraných aplikací najednou. Nad displejem je umístěn reproduktor, VGA kamerka pro videohovory a čidlo přiblížení k displeji. Stavová dioda chybí, nahradit se ji pokoušejí vibrace, pokud telefon se zmeškanými událostmi vezmete do ruky. Není to však příliš adekvátní náhrada.

Po bocích zařízení je výrazným prvkem široká pokovená lišta. Regulátory na levém boku jsou, stejně jako zamykací klávesa na boku pravém i celá lišta, poměrně kluzké, takže moc nemáme jistotu v ovládání. Lišta je navíc lesklá a již teď na ní vidíme z blízka mikroškrábance. Na horní hraně vypadá prostor zdánlivě nevyužit, je zde pouze sluchátkový konektor, sekundární mikrofon redukující šum zde chybí. Primární najdeme na spodní hraně vedle microUSB.

Na zadní straně se nám líbí použitý matný plast s jemným vroubkováním, který do přenášení telefonu vnese alespoň trochu jistoty. V krytu je umístěna vystouplá čočka 5Mpix fotoaparátu, která má za cíl i to, aby při položení na stůl nebyl vedle umístěný hlavní reproduktor utlumen. A docela se jí to daří. Dvojici doplňuje již jen přisvětlovací LED, která se zapne při focení nebo z widgetu na domovské obrazovce.

Prototyp bez druhé SIM



Pod zadní skořápkou je netradičně umístěn ještě slot pro SIM kartu běžné velikosti, u SIM karet se však ještě zastavíme. Model Grand Neo (GT-I9060) je u nás koncipován jako Dual SIM, na českém trhu jej v jednosimkové variantě v oficiální distribuci vůbec nenajdeme. Námi testovaný model disponoval pouze jedním slotem pro SIM, jedná se tedy o prototyp, který po stránce hardwaru není úplně dotažen. V prodejní verzi tedy počítejte s dvojicí slotů pro SIM i s integrovaným Správcem SIM karet a s možností přepínání karet v horní výsuvné liště.

Slot pro microSIM (telefon si poradil i s 64GB kartou) je pak zpřístupněn až po vytažení baterie. Ta má kapacitu 2 100mAh. Při průměrném používání na dovolené jsme se dostali na tři dny výdrže. Po náročném pracovním dni, téměř nepřetržitém vyřizování hovorů budete telefon raději navečer připojovat do nabíječky.

Konstrukčně je zařízení zpracováno na velmi dobré úrovni, ani v násilném krutu nic nevrže. Stará koncepce se však odrazila na rozměrech 144 × 77 × 10 mm a hmotnosti 163 gramů. Telefon je tak větší a těžší, než vlajkový model Samsung Galaxy S5. Zapůjčenou barevnou variantu můžeme s klidným svědomím označit za obyčejnou a nudnou, protože telefon nijak na první pohled nevyčnívá z několika desítek stejných bílých Samsungů na trhu. Grand Neo lze na českém trhu pořídit i v černé a v extravagantních odstínech limetkově zelené a oranžové.



V základním balení spolu s telefonem najdeme nabíječku, USB kabel, sluchátka a uživatelskou příručku.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz