Resumé

Samsung Galaxy Young 2


Samsung Galaxy Young 2
300 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Telefon s malým tělem, kam se však podařilo poskládat ty nejmodernější funkce a žádoucí výkon. Založený je na dotykovém displeji velikosti 3,5palce, a tak se vám pohodlně vejde do kapsy, a vy si můžete na cestách vychutnávat všechny vymoženosti. Díky procesoru s frekvencí 1 GHz všechno funguje rychle – ať procházíte své fotografie, hudbu či videa nebo používáte jiné funkce. Nechybí mu ani rychlé připojení a bohatý obsah, který se postará o vaši zábavu. Tento mobilní telefon vám zkrátka poskytne vše, co můžete chtít!

Díky platformě Google Android 4.4 (KitKat) je používání tohoto mobilního telefonu rychlé, plynulé a bezproblémové. Kompletně přizpůsobitelná domovská obrazovka s několika sekcemi zařídí přístup k hlavním funkcím, oblíbeným kontaktům a všemu, co byste chtěli mít dostupné na jediný dotek. Služba Game Hub Lite vám poskytuje snadný přístup k prémiovým hrám, které využívají špičkové technologie společnosti Samsung.
Intuitivní a inovativní pohybové uživatelské rozhraní rozpoznává jednoduché pohyby, pomocí nichž lze pohodlně ovládat funkce mobilního telefonu. Obraťte telefon displejem dolů a nikdo vás již nebude rušit. K dispozici jsou také ovládací prvky pro snadné fotografování, aby váš 3Mpx fotoaparát nezahálel a okamžitě digitalizoval vaše vzpomínky.

Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy Young 2


Specifikace:



Typ zařízení: Smartphone

Operační systém: Android 4.4

Rozměry: 109,8 x 59,9 x 11,8 (mm)

Hmotnost: 108g



Displej

Úhlopříčka: 3,5 palce

Rozlišení: 320 x 480 pixelů

Dotyk: Multi-dotykový



Fotoaparát

Rozlišení fotek: 3 megapixely

Rozlišení videa: 640 x 480 (VGA)



Hardware

Procesor: Jednojádrový (1000 MHz)

Grafický procesor: Ano

Systémová paměť: 512 MB RAM

Vestavěná paměť: 4 GB

Rozšíření paměti: microSD, microSDHC až 32 GB



Baterie

Kapacita: 1300 mAh



GSM: 850, 900, 1800, 1900 MHz

UMTS: 900, 2100 MHz

Data: HSDPA+ (4G) 21.1 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s, EDGE, GPRS

SIM: 2 sloty

Navigace: GPS, A-GPS

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Young 2


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Galaxy Young 2 je nástupcem modelu Young, který k nám zavítal již více než před rokem. Tehdy to byl kousek pro naprosté začátečníky, nabízel 3,27palcový displej či základní procesor. Nyní se dočkáváme mírné evoluce, jelikož tu příliš změn nenajdeme. Hlavními odlišnými znaky jsou větší displej, novější procesor nebo přítomnost Androidu 4.4 KitKat. Kupodivu zde ale narazíme na menší paměť RAM. V ostatních ohledech jsou si potom velmi podobní. Celkově se tedy jedná o telefon pro méně náročné uživatele, kteří potřebují volat, SMSkovat, občas kouknout na internet a zahrát si i nějakou tu hru. No a přesně k tomu je také určený.

Design a konstrukce: oblázek s falešnou kůží



Díky menšímu displeji je telefon opravdu kompaktní a se svými rozměry 109,8 × 59,9 × 11,8 mm se bez problému vejde i do menší ruky. Na přední straně pod displejem najdeme jedno hardwarové tlačítko a dvě senzorová. Ty však nedisponují podsvětlením ani vibrační odezvou, občas tedy budete tápat. Nad displejem potom najdeme pouze reproduktor na volání a logo výrobce, žádná čidla ani notifikační LED diodu tu nehledejte.

Poměrně zajímavá je úprava zadního krytu, jelikož místo obyčejného lesklého či matného plastu tu máme rovnou imitaci kůže, kterou určitě znáte například z modelů Galaxy Note 3 a Note 4. Samsung se tedy rozhodl použít toto ozvláštnění i v nejnižší kategorii, což se může řadě uživatelů líbit a telefon díky tomu vzhledově nespadá do šedého průměru. V horní části se potom umístila čočka fotoaparátu a hlasitý reproduktor.

Co se týče dalších prvků na těle zařízení, tak na horní straně najdeme 3,5mm jack konektor, naopak na spodní straně se umístil nabíjecí konektor. Tlačítka si zabrala oba boky telefonu, vypínací tlačítko se nachází na pravém boku a hlasitost budete regulovat tlačítky na levém boku. Samotné umístění je povedené a spolehlivě se také tisknou.

Displej: oku nelahodí



Zobrazovací panel dorostl na 3,5 palce, rozlišení však zůstalo stejné jako u předchůdce, čili 320 × 480 pixelů. Výsledná jemnost tedy činí nijak oslnivých 165 pixelů na palec a hrubší rastr už je pozorovatelný. Kvůli použití TFT TN panelu jsou na tom špatně i pozorovací úhly a při náklonech dochází k nemalému zkreslení. Čitelnost na přímém slunečním světle potom není zcela zavrženíhodná, musíte se však na displej dívat opravdu zpříma.

Jelikož se nad displejem nenachází žádná čidla, chybí tedy i automatická regulace jasu. Naštěstí si však jas můžete rychle nastavit přímo v notifikační liště. V této cenové kategorii výrobce nesáhl ani po tvrzeném sklíčku, musíte tedy dávat pozor především na vlasové škrábance, které se mohou objevit i při běžném používání. Celkově se nejedná o zobrazovač, který bychom mohli pochválit, u modelu s touto cenovkou je to však pochopitelné a rozhodně to není vyvrhel, na který se není možné podívat.

Zvuk: chrastítko to není



I když se může zdát, že za cenu lehce nad 2 000 Kč bude telefon disponovat reproduktorem pouze na hlasitá upozornění a na okrasu, není tomu tak. Jeho kvalita reprodukce je totiž na poměrně dobré úrovni a najdeme tu i náznaky basové složky, je tedy použitelný i na občasný poslech hudby. Hlasitost je potom dostatečná a na příchozí notifikace vás upozorní spolehlivě.

Po připojení kvalitnějších sluchátek do 3,5 mm jack konektoru na vás čeká mnohem lepší hudební zážitek a zde už na žádné nedostatky nenarazíte. Kvalitní reprodukci však poskytnou i dodávané pecky. K úplnosti potom nechybí ani nastavitelný ekvalizér.

Baterie a výdrž: standard



Uživatelsky vyměnitelná baterie dostala kapacitu 1 300 mAh a s ohledem na výbavu se jedná o klasickou hodnotu. Celkově se jedná spíše o jednodenní telefon, a i když vám může večer baterie hlásit ještě okolo 30 %, do druhého dne už to většinou nestačí. S perným dnem však nebude mít problém, klidně mu tedy můžete naložit surfováním na internetu či hraním her, do večera vás neopustí. Pokud naopak používání omezíte, počítejte i se dvěma dny provozu.

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Video bylo přehráváno celkem 5 hodin a 59 minut, tedy celkem slušný výsledek. Například Vodafone Smart 4 mini vydržel pouze 4 hodiny 25 minut. Pokud výdrž srovnáme s předchůdcem, tak se nejedná o žádné zlepšení, jelikož i tam jsme narazili na baterii se stejnou kapacitou. Galaxy Young první generace vydržel přehrávat video celkem 6 hodin a 24 minut, jednalo se však o rozlišení 360p. Rychlost nabíjení se potom nese v klasickém duchu, do 80 % to potrvá 1 hodinu a 38 minut, do plné kapacity si počkáte 2 hodiny a 24 minut.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz