Resumé

Samsung Galaxy S4 LTE-A


Samsung Galaxy S4 LTE-A
970 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Společník pro život
Udělejte svůj život bohatším, jednodušším a zábavnějším. Jako skutečný společník pro život nám telefon Samsung GALAXY S4 pomáhá zůstávat v kontaktu a zaznamenávat všechny zábavné okamžiky, když jsme spolu. Každá jeho funkce byla navržena tak, aby zjednodušovala náš každodenní život. Je také vybavený funkcemi, které sledují naše zdraví a pohodu. Telefon Samsung GALAXY S4 je tu zkrátka pro vás.

Oboustranné snímání
Podívejte se na obě strany příběhu Dva fotoaparáty, jedna výjimečná fotografie. Fotografujte pomocí předního i zadního fotoaparátu současně a zaznamenávejte všechny životní okamžiky, kterých jste byli součástí. Vyberte si z větší nabídky stylů a získejte záběr, který hledáte. Díky funkci dvojitého záběru mohou vaši přátelé a členové rodiny prožívat všechno společně s vámi bez ohledu na to, jak daleko jsou od vás.

Group Play – sdílení hudby
Podělte se o radost s přáteli Shromážděte své přátele a umožněte jim společně si vychutnávat vaši hudbu. Bezdrátově propojte více telefonů Samsung GALAXY S4 a hrejte hry nebo sdílejte fotografie a dokumenty. Spojte všechny telefony Samsung GALAXY S4 do jednoho celku a vytvořte zvukový systém, který zvýší kvalitu zvuku a umožní vám dále si vychutnávat večírek.

Služba Samsung Hub
Nákup libovolného obsahu na jednom místě S telefonem Samsung GALAXY S4 můžete na jednom místě procházet a nakupovat libovolný obsah dostupný v jednotlivých aplikacích služby Samsung Hub. Videa, hry, hudba, vzdělávací aplikace to všechno najdete v jednom integrovaném obchodě. Ve snadno použitelném a stylovém rozložení podobném časopisu najdete všechno, co hledáte. Služba se může lišit v závislosti na zemi.
Zvuk a foto
Poslouchejte svoje fotografie Každou fotografii, kterou pořídíte pomocí telefonu Samsung GALAXY S4, můžete obohatit o zvuk. Od nynějška si tak budete pamatovat, o čem se mluvilo a co se hrálo, a nejen to, jak to vypadalo. Tato funkce obohatí každou fotografii a pomůže vám živěji sdílet a znovu prožívat každý okamžik.

Akční snímek
Zachyťte celou akci na jedné fotografii Získejte sekvenci fotografií v jednom záběru a vytvořte tak koláž, která vypoví příběh lépe než jedna fotografie. Funkce dramatického záběru vám umožňuje pořídit sérii fotografií libovolného pohybujícího se objektu a spojit je dohromady. Uvidíte tak detailní akci, která bude plynule sloučená do jedné velice dramatické fotografie.

Fotopříběh
Album pro každou příležitost Nechejte telefon Samsung GALAXY S4 uspořádat vaše fotografie a vytvořit alba na základě konkrétních událostí nebo alba přizpůsobte tak, jak vám to nejvíce vyhovuje. Můžete dokonce použít motivy a vybrat si z různých rozvržení. Potom fotografie vytiskněte a vezměte si své vzpomínky do ruky.

S překladač
Už žádné jazykové bariéry Nadiktujte nebo napište svému novému telefonu Samsung GALAXY S4 obsah, který chcete přeložit, a telefon vám přečte nebo zobrazí výsledný překlad. Telefon Samsung GALAXY S4 je praktickým společníkem na cestách do zahraničí, kde vám umožní snadno komunikovat s místními obyvateli, objevovat exotická jídla a nacházet skrytá místa po celém světě. Podporované jazyky: angličtina, němčina, francouzština, čínština, španělština, italština, japonština a korejština. Aplikace S Translator využívá datové připojení a dostupné jazyky jsou omezené. Na poskytování služby se mohou vztahovat další podmínky nebo poplatky. Výsledky se liší v závislosti na okolnostech.

Dostupné barvy: Bílá, Červená
Plusy

čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 o taktu 2,3 GHz lepší grafický procesor Adreno 330 rychlejší přenosy v LTE sítích až 150 Mbps plejáda chytrých funkcí převzatých z Galaxy S4 GT-I9505 13Mpix fotoaparát natáčí Full HD videa s 30 fps větší adreso

Mínusy

minimum změn oproti Galaxy S4 zatím není dostupný update na Android 4.3 malá uživatelská základna k dostání pouze u Vodafonu zahřívání šasi při delším hraní zatím chybí zabezpečení Samsung KNOX


Info výrobce


Samsung Galaxy S4 LTE-A


Operační systém: Android
Display: 5 palců
Fotoaparát: CMOS, 13Mpix

Sí'tové připojení
Infra: LTE 4G
2G: GSM / GPRS / EDGE (850 / 900 / 1.800 / 1.900 MHz)
4G: LTE Cat 4 (800 / 850 / 900 / 1.800 / 2.100 / 2.600 MHz) * V závislosti na trhu
3G: HSPA+ (850 / 900 / 1.900 / 2.100 MHz)
Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac
Wi-Fi Direct: Ano
Bluetooth Profily: BT 4.0 (PBAP, A2DP, AVRCP, HFP, HSP, OPP, SAP, HID, PAN, DI, MAP)
NFC: Ano
Connectivity Support: DLNA, MHL 2.0
PC Sync.: KIES, KIES Air

Display:
Technologie: FHD sAMOLED
Color Depth: 16 mil.
Velikost: 5 palců
Rozlišení: 1.920 x 1.080 px

Chipset:
Název: Čtyřjádrový procesor
CPU Speed: 2,3 GHz

Paměť :
Paměť: 16 / 32 GB.

Fotoaparát:
Camera Resolution(Rear): CMOS, 13 Mpix
Camera Resolution(Front): CMOS, 2 Mpix
Blesk: 1 blesk Power LED
Automatické zaostřování:Ano

Senzory :
Senzory: Snímač zrychlení, geomagnetický snímač, gyrosnímač, světlo RGB, barometr, snímač vzdálenosti, snímač gest, teploměr, vlhkoměr, Hallův snímač

Recenze odborníků

Samsung Galaxy S4 LTE-A


Design beze změn

Samsung Galaxy S4 LTE-A (GT-I9506) jako by z oka vypadl vlajkové lodi Galaxy S4 (GT-I9505), blízké číselné označení tedy není náhodné. Většinu funkcí novinka podědila po svém předchůdci, stejně tak design. Asijská varianta modelu měla alespoň na zadním krytu vyryt logotyp LTE-A, u evropské verze tomu tak není. Při přímém porovnání s Galaxy S4 se nám zdá novinka nepatrně tlustší v oblasti zadního krytu, kryt baterie však můžete bez problémů nasadit i navzájem. I do S4 LTE-A výrobce dodal Full HD Super AMOLED displej, který nabídne syté a jasné barvy, absolutní černou, slušnou viditelnost na sluníčku a velmi dobré pozorovací úhly. Při porovnání s displejem S4 je při stejném nastaveném jasu panel S LTE-A o něco jasnější.

Zastavit se musíme i nad bílou barevnou variantou, ta byla k dispozici u námi zapůjčeného kusu, podle vyjádření české pobočky se u nás zatím objeví pouze tmavá barevná varianta. Konstrukčně se jedná o identické šasi, ani v krutu se z útrob neozývají žádné skřípavé zvuky. Na displeji a těle smartphonu jsou však vidět otisky prstů i nečistoty. Pod krytem je umístěna 2600mAh baterie, výdrž je obdobná jako u Galaxy S4. Při hraní her se však baterie u testované varianty při stejném jasu displeje a hlasitosti vybíjí rychleji. Po půlhodinovém hraní Asphalt 8 u S4 klesla baterie o 13 %, u S4 LTE o 16 %.

Výkonově na úrovni
Při porovnání benchmarků je Galaxy S4-LTE daleko výkonnější, než původní Galaxy S4. Samsung do inovovaného modelu integroval 2,3GHz procesor Snapdragon 800, který poráží 1,9GHz Snapdragon 600 se čtyřmi jádry u Galaxy S4. Výkonově se tak novinka dostává na úroveň tabletofonu Galaxy Note 3 a smartphonů Xperie Z1 a LG G2.

Při přímém porovnání běžného provozu s Galaxy S4 zvýšený výkon poznat nejde, nabídky se otevírají stejně rychle, celkově se systém chová velmi podobně. Snad jen start zařízení je u S4 LTE-A zhruba o čtyři vteřiny rychlejší. Zvýšený výkon ale naopak pocítíme u her, které se načítají rychleji a jsou o chlup plynulejší. Důsledkem zvýšeného výkonu v šasi Galaxy S4 je větší zahřívání přístroje, které se projeví už po 20 minutách intenzivního hraní, zahřívá se jak kryt baterie, tak displej. Po hodině hraní to již začíná být poměrně nepříjemné. Při testování jsme vyzkoušeli řadu náročných herních titulů z Google Play a SamsungApps, namátkově např. Iron Man 3, Asphalt 8, Dungeon Hunter 4, Shadowgun, Respawnables, apod. Ani při delším hraní jsme, mimo zmiňovaného zahřívání, nenašli žádné známky zhoršené hratelnosti nebo jiných grafických nešvarů.

Systémové změny
Samsung začal smartphone prodávat s Androidem 4.2.2, který se doposud nedočkal Androidu 4.3, na kterém běží verze GT-I9505. Pokud jsme v systému našli nějaké rozdíly oproti S4, většinou se vázaly na přítomnost starší verze systému. Mezi zástupci v horní liště chybí Režim čtení, který optimalizuje displej pro aplikace, které zde sami nastavíte. Může se jednat např. o čtečky zpráv a knih. Je však pravděpodobné, že se tento režim objeví s příchodem Androidu 4.3. S ním by také měl přijít zabezpečená část Androidu, Samsung KNOX, na nějž je v zařízení vytvořena příprava, čeká se jen na nejnovější aktualizaci. V současném stavu se také nespojíte s hodinkami Galaxy Gear, byť aplikace Gear Manager si do smartphonu bez problémů stáhnete, ale nespustíte ji.

Samotný operační systém na nás udělal v průběhu testování, až na jeden restart vynucený odinstalací správce zařízení, ryze pozitivní dojem. Ovládání je svižné, na nic se nečeká a nikdy jsme se nesetkali s pády systémových aplikací. Ty jsou opět předpřipraveny v hojném počtu, nechybí ani aplikace S Health, ve které zjistíte aktuální vlhkost a teplotu okolí. Z další nabídky můžeme vypíchnout aplikaci Fotopříběh pro vytváření fotoalb, Group Play pro lokální sdílení dokumentů, hudby, obrázků a hraní her. WatchON poslouží k ovládání televize a domácí elektroniky přes integrovaný infraport, přehrávaná videa a procházené fotky můžete přes Samsung Link přehrát na televizi nebo na jiném zařízení, např. na tabletu.

Delším podržením klávesy Home se dostanete do seznamu posledních spuštěných aplikací, ze kterých lze spustit správce RAM. Testovaný model navýšil velikost adresovatelné operační paměti o 40 MB na rovných 1,82 GB. Systém je paměťově náročnější, po najetí telefonu, resp. vymazání paměti RAM, je v S4 LTE-A zabráno o 60 až 100 MB více. Dvojitým stisknutím klávesy Home se dostanete do nabídky hlasového průvodce S Voice. Procesor Snapdragon 800 umí odemknout telefon se zhaslým displejem vyslovením slůvka „Hi Galaxy“ při současné aktivaci Hads-free režimu, přesvědčili jsme se o tom např. u Galaxy Note 3. V případě S4 LTE-A však tato funkcionalita k dispozici není, dáváme to opět za vinu starší verzi Androidu.

Zbylá aplikační výbava se nese ve stejném duchu jako u S4, nedočkali jsme se tedy žádných vylepšených aplikací, jako u Galaxy Note 3. Aplikace a hry můžete, stejně jako u předchůdce, přesouvat na paměťovou kartu. Instalace nových titulů je možná ze SamsungApps nebo Google Play, v případě obchodu Samsungu byl zpočátku problém s kompatibilitou aplikací. Původně určené pro S4 se nechtěly nainstalovat, v průběhu testování však toto Samsung opravil. Navíc můžete počítat i s tím, že bonusové nabídky aplikací určené „pouze“ pro S4 platí i pro S4 LTE-A. Dále je k dispozici roční bezplatné předplatné Blesku a týdeníku Reflex, stejně jako u jiných modelů výrobce.

Nabídka gest a pohybů je stejná, u S4-LTE je navíc přítomna kalibrace gyroskopu - to kdyby nefungoval správně. Na citlivosti příjmu Wi-Fi a GPS se taktéž nic nemění, v u mobilního internetu má novinka navíc podporu LTE Advance (LTE kategorie 4), která v podporovaných sítí umožní dosáhnout až teoretického maxima 150 Mbps. LTE funguje hned v šesti pásmech - 800/900/1900/2100 a 2600 MHz, LTE 900 využijí zákazníci Vodafonu do konce příštího roku, protože bude zavedena celoplošně na území ČR.

Fotoaparát a video
V zařízení najdeme implementován stejný fotoaparát a podpůrnou aplikaci, jako v případě Galaxy S4. Kvalita fotek se téměř přímo úměrně pojí s dostupnosti okolního světla. Pokud fotíte v šeru, jsou výsledky spíše průměrné, ne každá fotka se vám podaří vyfotit ostře, při čisté obloze jsou fotky daleko kvalitnější a probarvenější. Ocenit musíme i makrorežim s bleskem.

Fotografických režimů je spousta, stejně jako doplňkového nastavení původně z Galaxy S4. Možná to bude jen starší verzí firmwaru, ale zdá se nám, že Galaxy S4 fotí při zatažené obloze o něco kvalitnější fotografie. Videa jsou natáčena ve Full HD rozlišení s 30 fps, využít u nich můžete i softwarovou stabilizaci obrazu. Jak to vypadá, když je a není aktivní, můžete posoudit na poslední dvojici ukázkových videí.

Lepší než původní Galaxy S4?
Po představení Galaxy S4 LTE-A a jeho uvedení na náš trh se objevily ohlasy o tom, že se díky němu stane původní S4 neprodejný. Po hlubším prozkoumání funkcí ale tomuto tvrzení nemůžeme dát za pravdu. LTE-A verze přišla oproti původní variantě, které se prodalo více než XXX kusů, se značným zpožděním, navíc se starším Androidem, díky němuž řada věcí nefunguje nebo není implementována. Od české pobočky Samsungu máme informaci, že bude Android 4.3 pro S4 LTE-A připraven v lednu či únoru 2014.

Právě široká uživatelská základna je hlavní zbraní Galaxy S4, bude totiž připravovat řadu custom ROM, dodělávek a inovací, které nemusí být pro S4 LTE-A dostupné, už jen kvůli odlišnému číselnému označení. Na druhou stranu je S4 LTE-A aktuálně jedním z nejvýkonnějších Samsungů s Androidem a určitě stojí za pořízení, z původního S4 se na něj, jen kvůli rychlejším LTE přenosům a lepšímu procesoru, logicky přecházet nevyplatí. Pokud se však mezi oběma modely teprve rozhodujete, v oficiální distribuci je LTE-A verze o 87 korun dražší, takže je zcela jistě jasnou volbou. Máte-li navíc SIM Vodafone, můžete do konce příštího roku očekávat, že LTE skutečně využijete, ať jste kdekoliv, byť zatím jen v pomalejší přenosy v pásmu LTE 900. Potenciál do budoucna tady ale určitě je.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz